30-09-2019

Nieuwsbrief september 2019

Klik hier voor de nieuwsbrief van september.


10-09-2019

#TGIT

Op 1 oktober gaat de #TGIT – indoor weer van start! Zoals altijd van 19.00 tot 20.00u en van 20.00 tot 21.00u in Sporthal De Esch, Rijnwaterstraat 7 – 23 3063 HC – Rotterdam.

Blijf actief deze winter en kom werken aan je kracht, coördinatie, conditie, gewicht en sociale contacten.

Nodig je ploeggenoten, vrienden, collega’s en buren uit en laat je samen uitdagen om sterker en fitter te worden. Iedereen is welkom.

Je hoeft je vooraf niet aan te melden, je kunt gewoon langskomen. De eerste trainingen zijn vrijblijvend, kom gewoon meedoen, je zit nergens aan vast.

Wij hebben er zin in!! Zien we je op 1 oktober?

Groet,
Kees & Anjo


08-09-2019

Trainingsweekend Jeugd

Van vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september was een groot deel van de Nautilus Jeugd op trainingsweekend op de WAB. Er werd gekampeerd op camping De Koornmolen, er was heerlijk eten van Chiharu en haar keukenteam, er was zon, regen en wind en er werd drie dagen intensief geroeid onder leiding van verschillende coaches.

De foto’s van het weekend vind je hier.


26-08-2019

Dagtocht naar Vlaardingen

Dagtocht naar Vlaardingen
Op zaterdag 28 september wordt een dagtocht naar Vlaardingen georganiseerd. Een mooie tocht vanaf de OP over de Nieuwe Maas naar Vlaardingen. Om 10.30 uur wordt er verzameld op de Oude Plantage en om ca. 16.30 uur ben je weer terug in Rotterdam.

De tocht is zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt. Wel moet je minimaal afgeroeid zijn voor Wherry en zijn reddingsvesten bij deze tocht verplicht.

Voor meer informatie kun je terecht bij ​Wil Lokkerbol en Isabelle Werneke. Inschrijven kan via de inschrijflijsten op de Rotte en op de OP, of via een e mail aan: Wil Lokkerbol en Isabelle Werneke.


01-07-2019

Open Masterskampioenschappen in Hamburg

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vonden in Hamburg de Open Masterskampioenschappen plaats. Marieke van Holten en Marina van Holst kwamen daarbij in wisselende samenstellingen in actie.

In de 2x won Marieke (samen met Astrid) brons en won Marina (samen met Petra) zilver. Verder haalde Marieke brons in de 4x en werd Marina 5e in de skiff. Op zondag gingen de wedstrijden helaas niet meer door vanwege de harde wind.

Gefeliciteerd Marieke en Marina!


15-07-2019

Cursus Klein Vaarbewijs 1

Voor wie tijdens toertochten graag stuurt, voor (aspirant) stuurlieden die op de Maas verantwoordelijk zijn voor een behouden vaart en voor alle andere geïnteresseerden,
zal een cursus Klein Vaarbewijs 1 worden gegeven. De cursusdata zijn: 25 september en 2, 9 en 16 oktober 2019.
De cursus wordt tussen 19.00 en 22.00 uur aan de Oude Plantage gegeven.

Het is in de roeiboot niet verplicht om over het Vaarbewijs 1 te beschikken, maar je leert de voornaamste bepalingen uit het vaarreglement en
dat kan je goed van pas komen wanneer je in een onzekere of onbekende situatie terecht komt. De kosten bedragen € 145,- per persoon (bij 10 deelnemers),
inclusief lesmateriaal. Je kunt je opgeven bij Annelie Couvée-Kooyker.


24-06-2019

Meijetocht 2019

Op zondag 14 juli wordt een dagtocht over het riviertje de Meije (ongeveer 33 km) georganiseerd. Om 8.30 uur wordt er verzameld op de Oude Plantage en om ca. 18.00 uur ben je weer terug in Rotterdam. Lunch moet je zelf meenemen. Ook kun je onderweg aanleggen bij één van de vele leuke terrassen.

We hebben boten gehuurd bij roeivereniging Alphen. Er kunnen aan deze tocht maximaal 20 roeiers deelnemen, dus wees er snel bij. De kosten voor de huur van de boten bedraagt € 7,50 pp. Het vervoer heen en terug wordt hoofdelijk omgeslagen. Bij aanmelden graag vermelden of je over een auto beschikt en of je passagiers wilt meenemen.

De tocht is zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt. Voor deze tocht is een reddingsvest niet verplicht.

Voor meer informatie kun je terecht bij ​Hans Tulkens en Paul Lageschaar. Inschrijven kan via de inschrijflijsten op de Rotte en op de OP, of via een e mail aan: Paul.


23-06-2019

Coastal Rowing Loosdrecht

Op zaterdag 22 juni werd bij de KWVL een coastal rowing wedstrijd gehouden. Edith Weersink, Linda O’Connor, Albertien Aukema en Marina van Holst wonnen heat 2 in een Lite Boat die door de KRZV de Maas beschikbaar was gesteld, met stuur Sabine Wigmans.

Hier kun je de foto’s van Laurien Vermulst (Willem 3) bekijken.


11-06-2019

Pinkstertocht 2019

Van zaterdag 8 t/m maandag 10 juni werd dit jaar de Pinkstertocht geroeid. Nou ja, geroeid? Wind en regen maakten het roeien op dag 1 onmogelijk. Maar dank zij de creativiteit en het organisatietalent van Danny Mense, Hans Tulkens en Hannie Visser werd ook de zaterdag een mooie en gezellige dag in Leiden. Op zondag roeide elke ploeg een eigen route die voerde (naar wens) naar Leiden, de Kagerplassen en / of het Braassemermeer. Op maandag roeiden 2 ploegen terug naar Rotterdam en roeiden de andere teams naar Voorschoten om het laatste stukje per touringcar af te leggen.

Hier kun je de foto’s bekijken.


11-06-2019

Nieuwsbrief mei 2019

Klik hier voor de nieuwsbrief van mei.


09-04-2019

Jaarboek 2018! Oproep!

Liesbeth, Astrid en Marina zijn weer gestart met het nieuwe jaarboek. Leuke, spannende, mooie, sportieve, bijzondere (roei) verhalen, kun je mailen naar de redactie. Ook foto’s zijn bijzonder welkom. Ook is de redactie op zoek naar een Nautiliaan die het jaarboek op wil maken.

Heb je input, of wil je graag vormgeven? Reacties kunnen gemaild worden naar: jaarboeknautilus@gmail.com

Ben je nieuwsgierig naar eerdere edities van het Jaarboek? Via deze link kun je alle nieuwsbrieven, jaarboeken en jubileumboeken van de afgelopen jaren vinden.


06-01-2019

Trotse trofee houders 2018

Op de nieuwjaarsbijeenkomst heeft het bestuur twee wisseltrofeeën uitgereikt. Suzan Nout was blij verrast het ‘Schildje’ te ontvangen. Het ‘Schildje’ wordt jaarlijks uitgereikt aan een lid die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. “Suzan is al vele jaren als veelzijdig vrijwilliger actief: zo is zij instructeur op vele nummers en is zij met haar groene vingers voorzitter van de tuincommissie Rotte”.

De ‘Riem’ is een trofee voor een ‘aanstormend’ talent. Het zal niet verbazen dat de ‘Riem’ dus wederom naar een jeugdroeier ging; Hanne Snijders. “Echt aanstormend” werd bij de overhandiging gezegd tegen een trotse winnaar, “want wie start nu met trainen in augustus en laat in december al bij de Nederlandse Indoor Roeikampioenschappen 50 deelnemers achter zich”. Ook staat Hanne op de 6e plaats in de RotteRoeiCompetitie.

Gefeliciteerd Hanne en Suzan!


11-11-2018

Bijzondere bezoeker op het vlot van de OP

Op zondag 4 november hadden we een wel heel bijzondere, sportieve gast op de Oude Plantage. Een zeehond gebruikte het vlot om even uit te rusten en een visje te eten. RTV Rijnmond meldde dit erover.

En van Jeroen Visser ontvingen we onderstaande mooie foto’s die hij maakte vanaf het Waterwerk (de huizen op de dijk).


12-09-2018

Sluitingstocht op de Amsterdamse grachten

Op zondag 14 oktober wordt weer de sluitingstocht op de Amsterdamse grachten (30 km) georganiseerd. Om 8.00 uur wordt er verzameld op de Oude Plantage en om ca. 18.00 uur ben je weer terug in Rotterdam (rond 16.00 uur terug bij RV de Hoop). Lunch moet je zelf meenemen, of je kunt onderweg aanleggen bij één van de vele leuke terrassen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om na het roeien in Amsterdam te blijven eten.

We boten worden gehuurd bij RV de Hoop. De kosten voor de huur van de boten en voor de koffie bedragen € 9,00 p.p. Er wordt gebruik gemaakt van eigen vervoer en de kosten daarvan worden hoofdelijk omgeslagen. Bij aanmelden graag vermelden of je over een auto beschikt en of je medepassagiers wilt meenemen.

De tocht is zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt. Voor deze tocht is een reddingsvest niet verplicht.

Voor meer informatie kun je terecht bij ​Paul Lageschaar. Inschrijven kan via de inschrijflijsten op de Rotte en op de OP, of via een e mail aan: Paul.


11-09-2018

Coastal Rowing en Harbour Sprints

Op zondag 9 september vonden er twee roeiwedstrijden plaats op de Nieuwe Maas: Coastal Rowing en Habour Sprints. Marina van Holst, Edith Weersink en Linda O’Conner werden eerste bij het Coastal Rowing, in een boot met Jelke van Gennep (Dudok) en Peggy Tolk (Rijnland). Marieke van Holten werd tweede in haar boot, samen met roeiers van de Koninklijke uit Muiden.

De foto’s en video’s vind je hier:
Foto’s roeien tijdens de Wereldhavendagen
Coastal Rowing
Coastal Rowing
Coastal Rowing
Coastal Rowing
Harbour Sprints