03-06-2020

Nieuwsbrief mei 2020

Klik hier voor de nieuwsbrief van mei.


11-05-2020

En toen … mochten ook de volwassenen weer roeien

Het bestuur heeft samen met de veiligheidscoördinatoren, de roeibond en de gemeente, vanaf de bekendmaking op woensdag 6 mei hard gewerkt aan een protocol voor het skiffen voor volwassenen. Je kunt dit protocol hier lezen.

Het bestuur verzoekt je dit protocol helemaal te lezen en ernaar te handelen.


28-04-2020

De jeugd mag weer roeien!

Met enige jaloezie kijken de volwassenen hiernaar, maar wat is het fijn dat onze jeugdleden weer mogen roeien. Onder strikte voorwaarden, zeer strikte voorwaarden, die we samen met de gemeente en de roeibond opstelden.

Wat die voorwaarden zijn kun je hier lezen. Anika Klevering vertaalde dit naar een niet alleen prachtig, maar ook overzichtelijk en informatief, overzicht in pictogrammen.


28-04-2020

#nautilustraintdoor

Door: Rixte Absil en Florian Groenewegen

Lieve roeiers van Nautlius, het is voor iedereen moelijk om gemotiveerd te blijven sporten tijdens de ‘intelligente lockdown’. Maar toch lijkt het de Nautilianen aardig te lukken! Overal zie je filmpjes en foto’s voorbij komen van fiets/hardloop trainingen en zoommetings met je bootmaatjes. Ook de fanatieke Nautilusjeugd heeft afgelopen maand niet stilgezeten. Lees hier verder.


28-04-2020

#nautilustraintdoor

Door: Julie Miossec

We leven nu in een erg speciale periode. In een anderhalve meter en geen handen schudden samenleving. Hierdoor kunnen we natuurlijk ook niet meer roeien. Gelukkig is Nautilus met alternatieven gekomen, zoals de zaterdagochtend workout van Edgar. Waar de meesten zelfs met camera aan meesporten. Sommigen Nautilianen hebben geluk met een ergometer en kunnen op hun techniek oefenen. Anderen hebben nieuwe manieren gevonden om toch lekker te kunnen bewegen. Lees hier verder.


15-04-2020

Work-outs en oefeningen die je thuis kunt doen

Ook thuis kun je natuurlijk gewoon aan je conditie, coördinatie en kracht werken. We verzamelen leuke en interessante filmpjes en publiceren die hier. Heb je zelf een leuk filmpje, mail deze dan naar webmaster Nautilus.

Doe mee met de CoRowNa Challenges van de roeibond. Challenge #1: Hoeveel ‘Pistol Squats’ kun jij maken?

Judith Klein van Pilates by Judith heeft op YouTube een thuiscursus opgezet. Je kunt de cursus hier volgen.

Ook Sportingclub De Uitweg helpt om thuis door te blijven werken aan kracht en conditie. Via hun Facebook kanaal kun je instructievideo’s bekijken en online lessen volgen.

Nederland in beweging met o.a. Olga Commandeur is al jaren het boegbeeld van thuisbewegen. Het zijn laagdrempelige oefeningen die voor iedereen goed te doen zijn. Elke aflevering duurt 15 minuten. Wil je meer? Dan kun je meerdere uitzendingen na elkaar bekijken.

Aad Terlouw mailde ons het volgende:
In de jaren ’80 kregen wij conditietraining van de zussen Esther en Wilma Goudriaan.
Toen ik in 1987 door mijn werkgever naar Zuid-Korea werd overgeplaatst kreeg ik van Nautilus een herinneringsboek waaraan Wilma haar trainingsschema’s bijdroeg om in den vreemde mijn conditie op peil te houden.
Een matje is genoeg…

Om goed in en uit de boot te stappen moet je kunnen balanceren op één been en sterke beenspieren hebben. Op deze filmpjes kan je dat goed zien: Instap Uitstap. De onderstaande instructie is een goede instructie om te leren balanceren op één been:


31-03-2020

Van Oord Nautilus Bedrijvenregatta 2020 geannuleerd

Begin april zouden de trainingen voor de Bedrijvenregatta beginnen. Maar, omdat daar voorlopig nog niet mee begonnen kan worden en omdat het op dit moment allerminst duidelijk is of er op korte termijn weer geroeid kan worden, heeft de organisatie samen met het bestuur van RV Nautilus en sponsor Van Oord, met pijn in het hart, het besluit genomen om editie 2020 te annuleren.

We hopen alle enthousiaste roeiers in 2021 weer te mogen begroeten aan de Bergsche Voorplas.


28-03-2020

Nautiluslied als ringtone

Goed nieuws voor alle liefhebbers van het Nautiluslied. Via Pim Kerklaan ontvingen wij het bericht dat iemand (?) ons verenigingslied verwerkt heeft tot ringtone.


09-03-2020

RotteRoeiCompetitie d.d. 7 maart 2020

Chris Bonnet heeft mooie filmpjes gemaakt van de finish van de RotteRoeiCompetitie. Je vindt de filmpjes hier:

Start HV8+ Finish HV8+ DV4x DV4x M4x+

DV1x en HV1x M1x J1x J1x HV2X


09-03-2020

Roei-clinic in Griekenland

Een groep roeisters van de Maas, Nautilus en Rijnland beleefde een mooi roei avontuur in Griekenland.

Meer informatie over hun roei-clinic lees je hier.


27-01-2020

PinkstertochtEN 2020

Informatie over de Pinkstertocht 2020 vind je hier.


08-01-2020

Foto’s Kouwe Klauwentocht op 1 januari 2020

Traditiegetrouw is op 1 januari 2020 de Kouwe Klauwentocht geroeid. Arnold Scholten heeft hiervan mooie foto’s gemaakt. De foto’s van Arnold vind je hier.

Het was 1 januari heel zacht weer. Er stonden 14 roeiers klaar om het jaar goed te beginnen met een stukje roeien op de Nieuwe Maas. Dat kon natuurlijk het beste in de Nautilus, de overnaadse acht – het vlaggenschip van Nautilus -, en verder was er een viertje.


21-12-2019

Foto’s van de Rotte Roei Competitie

János Jonas heeft mooie foto’s gemaakt van de Rotte Roei Competitie van zaterdag 21 december 2019. Je vindt de foto’s hier.


28-10-2019

Foto’s van de Rotte Roei Competitie

Wim Zwetsloot heeft mooie foto’s gemaakt van de Rotte Roei Competitie van zaterdag 26 oktober 2019. Je vindt de foto’s hier.


28-10-2019

Jaarboek Nautilus

Onlangs werd het nieuwe Nautiliaan Jaarboek gepresenteerd. Liesbeth, Astrid en Marina hebben er weer een prachtig boek van gemaakt vol met leuke, spannende, mooie, sportieve en bijzondere (roei) verhalen. Je vindt het jaarboek hier.


10-09-2019

#TGIT

Op 1 oktober gaat de #TGIT – indoor weer van start! Zoals altijd van 19.00 tot 20.00u en van 20.00 tot 21.00u in Sporthal De Esch, Rijnwaterstraat 7 – 23 3063 HC – Rotterdam.

Blijf actief deze winter en kom werken aan je kracht, coördinatie, conditie, gewicht en sociale contacten.

Nodig je ploeggenoten, vrienden, collega’s en buren uit en laat je samen uitdagen om sterker en fitter te worden. Iedereen is welkom.

Je hoeft je vooraf niet aan te melden, je kunt gewoon langskomen. De eerste trainingen zijn vrijblijvend, kom gewoon meedoen, je zit nergens aan vast.

Wij hebben er zin in!! Zien we je op 1 oktober?

Groet,
Kees & Anjo


08-09-2019

Trainingsweekend Jeugd

Van vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september was een groot deel van de Nautilus Jeugd op trainingsweekend op de WAB. Er werd gekampeerd op camping De Koornmolen, er was heerlijk eten van Chiharu en haar keukenteam, er was zon, regen en wind en er werd drie dagen intensief geroeid onder leiding van verschillende coaches.

De foto’s van het weekend vind je hier.


26-08-2019

Dagtocht naar Vlaardingen

Dagtocht naar Vlaardingen
Op zaterdag 28 september wordt een dagtocht naar Vlaardingen georganiseerd. Een mooie tocht vanaf de OP over de Nieuwe Maas naar Vlaardingen. Om 10.30 uur wordt er verzameld op de Oude Plantage en om ca. 16.30 uur ben je weer terug in Rotterdam.

De tocht is zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt. Wel moet je minimaal afgeroeid zijn voor Wherry en zijn reddingsvesten bij deze tocht verplicht.

Voor meer informatie kun je terecht bij ​Wil Lokkerbol en Isabelle Werneke. Inschrijven kan via de inschrijflijsten op de Rotte en op de OP, of via een e mail aan: Wil Lokkerbol en Isabelle Werneke.


01-07-2019

Open Masterskampioenschappen in Hamburg

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vonden in Hamburg de Open Masterskampioenschappen plaats. Marieke van Holten en Marina van Holst kwamen daarbij in wisselende samenstellingen in actie.

In de 2x won Marieke (samen met Astrid) brons en won Marina (samen met Petra) zilver. Verder haalde Marieke brons in de 4x en werd Marina 5e in de skiff. Op zondag gingen de wedstrijden helaas niet meer door vanwege de harde wind.

Gefeliciteerd Marieke en Marina!


15-07-2019

Cursus Klein Vaarbewijs 1

Voor wie tijdens toertochten graag stuurt, voor (aspirant) stuurlieden die op de Maas verantwoordelijk zijn voor een behouden vaart en voor alle andere geïnteresseerden,
zal een cursus Klein Vaarbewijs 1 worden gegeven. De cursusdata zijn: 25 september en 2, 9 en 16 oktober 2019.
De cursus wordt tussen 19.00 en 22.00 uur aan de Oude Plantage gegeven.

Het is in de roeiboot niet verplicht om over het Vaarbewijs 1 te beschikken, maar je leert de voornaamste bepalingen uit het vaarreglement en
dat kan je goed van pas komen wanneer je in een onzekere of onbekende situatie terecht komt. De kosten bedragen € 145,- per persoon (bij 10 deelnemers),
inclusief lesmateriaal. Je kunt je opgeven bij Annelie Couvée-Kooyker.


24-06-2019

Meijetocht 2019

Op zondag 14 juli wordt een dagtocht over het riviertje de Meije (ongeveer 33 km) georganiseerd. Om 8.30 uur wordt er verzameld op de Oude Plantage en om ca. 18.00 uur ben je weer terug in Rotterdam. Lunch moet je zelf meenemen. Ook kun je onderweg aanleggen bij één van de vele leuke terrassen.

We hebben boten gehuurd bij roeivereniging Alphen. Er kunnen aan deze tocht maximaal 20 roeiers deelnemen, dus wees er snel bij. De kosten voor de huur van de boten bedraagt € 7,50 pp. Het vervoer heen en terug wordt hoofdelijk omgeslagen. Bij aanmelden graag vermelden of je over een auto beschikt en of je passagiers wilt meenemen.

De tocht is zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt. Voor deze tocht is een reddingsvest niet verplicht.

Voor meer informatie kun je terecht bij ​Hans Tulkens en Paul Lageschaar. Inschrijven kan via de inschrijflijsten op de Rotte en op de OP, of via een e mail aan: Paul.


23-06-2019

Coastal Rowing Loosdrecht

Op zaterdag 22 juni werd bij de KWVL een coastal rowing wedstrijd gehouden. Edith Weersink, Linda O’Connor, Albertien Aukema en Marina van Holst wonnen heat 2 in een Lite Boat die door de KRZV de Maas beschikbaar was gesteld, met stuur Sabine Wigmans.

Hier kun je de foto’s van Laurien Vermulst (Willem 3) bekijken.


11-06-2019

Pinkstertocht 2019

Van zaterdag 8 t/m maandag 10 juni werd dit jaar de Pinkstertocht geroeid. Nou ja, geroeid? Wind en regen maakten het roeien op dag 1 onmogelijk. Maar dank zij de creativiteit en het organisatietalent van Danny Mense, Hans Tulkens en Hannie Visser werd ook de zaterdag een mooie en gezellige dag in Leiden. Op zondag roeide elke ploeg een eigen route die voerde (naar wens) naar Leiden, de Kagerplassen en / of het Braassemermeer. Op maandag roeiden 2 ploegen terug naar Rotterdam en roeiden de andere teams naar Voorschoten om het laatste stukje per touringcar af te leggen.

Hier kun je de foto’s bekijken.