09-02-2018

Pinkstertocht 2018

Ja, er wordt weer een Pinkstertocht georganiseerd! Dit jaar gaat de tocht naar de Hollandse Biesbosch. Op zaterdag 19 mei roei je van de OP naar de Stayokay (28 km) in de Biesbosch. Je kunt die dag tevens Dordrecht en/of het Biesboschcentrum bezoeken. Op zondag 20 mei kun je de Brabantse Biesbosch verkennen in de roeiboot (of een andere mooie tocht maken) en op maandag 21 mei wordt er weer teug geroeid naar de OP. Op dag 1 en dag 3 gaat de bagage mee in de boot.

De kosten bedragen € 125,- Hiervoor krijg je: 2 overnachtingen, 2 ontbijten, 2 lunchpakketten en 2 diners. Een vierpersoonskamer is standaard. Tweepersoonskamers zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Daarvoor wel snel opgeven. Kamperen is ook mogelijk. Dan betaal je iets minder. Je moet dan wel de kampeerspullen in de boot meenemen op dag 1 en 3.

Het mooie is dat het tij ons gunstig gezind is, zodat we met de stroom mee vanaf de OP vertrekken en ook met de stroom mee terugkeren. Dat betekent wel dat we op 19 mei om 6 uur ’s ochtends moeten verzamelen op de OP. Daar staat tegenover dat we dit keer geen busreizen hoeven te maken en dat er geen boten op- en afgeladen moeten worden. We willen deze tocht ook warm aanbevelen aan jeugdroeiers en aan FiftyFit-roeiers.

Inschrijven kan tot 1 maart en voor 15 maart dien je het inschrijfgeld te voldoen. Voor informatie kun je terecht bij Sofieke van Schaik, Danny Mense en Maria van Donkelaar, via mail: toercommissie.

30-01-2018

Roeien in de jaren '60

Van Albert van Buren, zoon van Henk van Buren (de roeier op boeg) ontvingen we mooie roeifoto's uit de jaren '60. De naam van de slag is Dick van Reek. Henk van Buren is in ’61 lid van Nautilus geworden en zeker tot ’67 lid gebleven.

De foto's geven niet alleen een leuk en vrolijk beeld van de roeiers, maar ook laten ze zien hoe (anders) het vlot van de OP er in die jaren uitzag, dat we het haventje toentertijd deelden met Rijkswaterstaat en je ziet het Eiland van Brienenoord voordat de brug gebouwd was.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor meer afbeeldingen.

30-01-2018

Nieuwsbrief januari 2018

Klik hier voor de nieuwsbrief van januari.

21-01-2018

Dyer Trophy voor Arend en voor Aad

De nieuwjaarsreceptie is niet alleen een mooi moment om elkaar het beste te wensen, het is ook hét moment waarop Nautilianen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje worden gezet.

Dit jaar is de prijs voor beste sportieve prestatie (de Riem) naar Arend van Gog gegaan. Niet alleen voor zijn goede resultaten van het afgelopen jaar (oa 7e van de 100 deelnemers in het J16 veld bij het NK Indoor Roeien, in een prachtige tijd van 6:43!), maar ook als aanmoediging voor de toekomst.

Het schildje met de tekst “ondernemen en voltooien” werd uitgereikt aan Aad Breedveld. Zeer verrast nam hij de prijs in ontvangst. Aad is sinds 1957 (!) lid van Nautilus en zet zich al jaren voor alles en iedereen in. Van sturen tijdens de Haventocht, tot onderhouden van de tuin op de OP, tot assisteren bij de donderdagochtendroeiers op de Rotte, enz.

Gefeliciteerd Arend en Aad en veel dank voor jullie bijdrage aan onze mooie club!

Meer foto's vind je hier.

19-12-2017

Buienradar

Sinds vandaag kun je via de website ook de buienradar raadplegen. Op een aantal veel bekeken pagina’s laten we de app terugkomen. Voorlopig in elk geval op de hoofdpagina en hier op de pagina actueel.

10-12-2017

Nieuwe Ledenfeest 2017

Op zaterdag 25 november vond het Nieuwe Ledenfeest plaats op de Oude Plantage.

Wil je nog even nagenieten van het geweldige feest?
Klik dan hier voor de foto's van Wim Balvert

27-11-2017

Nieuwe Nautiliaan Jaarboek is uit!

Het WK roeien in Rotterdam, de Nautilus jubileumtocht in Parijs, de Bedrijvenregatta, de Triatlon, en ... nog heel veel meer. 2016 was een mooi roei jaar en dat zie je terug in het Nautiliaan Jaarboek 2016. De gedrukte versie is op maandag 27 november tijdens de Algemene Ledenvergadering gepresenteerd. De digitale versie kun je hier bekijken.

Ook dit jaar hebben redactie en vormgever hard gewerkt om er iets moois van te maken. Wil je graag een gedrukt exemplaar? Op de OP en aan de Rotte ligt vanaf deze week een flinke stapel boeken. Maar wees er snel bij, want: OP=OP!

28-10-2017

Botendoop

Vandaag twee nieuwe boten erbij: een C4 en een C1 boot zijn gedoopt!

28-10-2017

Een drukke Rottecompetitie 28 oktober 2017

Foto's van de Rottecompetitie!! Klik hier
En hier foto's van Lisette Reitsma.

28-10-2017

Wat doe je op zaterdagmorgen?

Allemaal roeien.....Leuke Timelaps zaterdagmorgen RVNautilus!! Klik hier

13-09-2017

Rijnlandmarathon: weer een roei marathon ervaring rijker!!

Beste Nautilianen,
Tijdens deze marathon roei je door een zeer afwisselend gebied. Via de recreatieplas Vlietland en de Meerburgerwetering roei je via de Zijl en de singels van Leiden richting Warmond. De ingang bij de Dieperpoel brengt je op de Sassenheimervaart. De Ringsloot en de Haarlemmertrekvaart brengen je tot Noordwijk, daar vervolgt de route via de Maandagmorgen wetering. De oude Rijn vormt het laatste deel van de route naar Rijnland. Wij Nautilianen hebben de route goed volbracht en een acceptabele tijd neergezet. Vanwege het zonnige zomerweer was gedurende de dag de sfeer ook goed aan boord. Dat bevorderde de roei prestatie. Na het passeren van de finish werden wij verwelkomt door de wedstrijdcommissie van rvRijnland. Er was voor een ieder een herinnerings medaille en een glaasje berenburg of sinasappelsap. Het leverde ons een eerste plaats op in de wherry klasse. En na het douchen en omkleden volgde er een kleine rvRijnland BBQ. Leuk! Er werd door ons en andere deelnemers veel nagepraat. Wij allen waren weer een roei marathon ervaring rijker.

Meer foto's op fb klik hier
Hartelijke Groeten,
Arnold Scholten

03-09-2017

Nautilus Triatlon 2017

Op zaterdag 2 september vond de 5e editie van de Nautilus Triatlon plaats op de Willem-Alexander Baan. Het weer werkte als altijd goed mee om er een schitterende dag van te kunnen maken.

De uitslag is via deze link te bekijken.

De foto's vind je hier:
Roeien
Fietsen
Hardlopen
Prijsuitreiking
Diverse

30-08-2017

Vrij roeien / Roeien zonder vaste ploeg

Sinds enige tijd is het weer mogelijk om op zondagochtend met anderen op de Rotte te roeien, wanneer je zelf geen vaste ploeg hebt. Er kan geroeid worden in alle type boten, al naar gelang de opkomst. Er wordt om 09.45 uur verzameld, zodat er om 10.00 uur geroeid kan worden. Jan Klapwijk coördineert het roeien op zondag.

Maar niet alleen op zondagochtend en ook niet alleen op de Rotte zijn er open inloop momenten. Hier vind je alle momenten waarop dit kan op de OP en op de Rotte.

31-07-2017

Roeien in Mecklenburg met Nautilus!!

Zaterdagochtend 24 juni vertrokken vanuit Rotterdam zestien mensen, twee busjes en vier wherry's naar de "Natuurcamping am Ellebogensee" in Wesenberg.

Lees het hele verslag van een onvergetelijke roeiweek hier.............

13-07-2017

Dagtocht Uithoorn

Op zaterdag 16 september kun je meeroeien met een dagtocht in Uithoorn. De afstand is ca 35 km en de tocht is goed geschikt voor roeiers die net afgeroeid zijn voor wherry. Je roeit over mooie oude riviertjes als de Amstel, Waver, Holendrecht en langs pittoreske plaatsen als Abcoude, Mijdrecht en Ouderkerk a/d Amstel. Meer informatie kun je krijgen bij Sofieke van Schaik en Ernie Kortram, opgeven kan via een mail aan de tourcommissie.

13-07-2017

Dagtocht Linge

Op zondag 20 augustus kun je meeroeien met een dagtocht over de Linge. De afstand is ca 30 km en de tocht is goed geschikt voor roeiers die net afgeroeid zijn voor wherry. Vertrek vanaf de OP is om 9.30 uur, de terugkomst is om ongeveer 17.30 uur. Meer informatie kun je krijgen bij Paul Lageschaar, opgeven kan via een mail aan de tourcommissie.

09-07-2017

Van Oord - Nautilus Bedrijvenregatta 2017

Op zaterdag 8 juli vond de 38e editie van de Van Oord Nautilus Bedrijvenregatta plaats op de Bergse Voorplas.

Hier vind je de foto's van Jacco Den Boer, Ton Steenbergen en Sabine Wigmans van:

Het ochtendblok

Het middagblok

De prijsuitreiking

Diverse momenten

11-06-2017

Foto's van de Pinkstertocht bij Grou

In het Pinksterweekend, van 3 tot 5 juni, is door vele Nautilianen de omgeving van Grou verkend.

De foto's van Nicole Feringa, Martinka Hoeksema, Vera Swan en Arnold Scholten vind je hier.

29-05-2017

Elfsteden Roeimarathon 2017

Van vrijdagavond 26 mei tot zaterdagmiddag 27 mei vond de Elfsteden Roeimarathon weer plaats. Nautilus deed dit jaar met 1 team mee.

Via deze link kun je de foto's bekijken.

Ook zijn er enkele filmpjes gemaakt:

Start
Wissel Berlicum West
Wissel Bolsward
Finish I
Finish II

25-05-2017

Marathontocht Schipluiden op 10 juni 2017 (update)

Op 10 juni aanstaande vindt de traditionele marathontocht naar Schipluiden plaats. Alle benodigde informatie vind je hier:
Aanmeldingsformulier Schipluiden 2017
Folder Schipluiden 2017
Vaarplan Schipluiden 2017
Voorwaarden deelname Schipluiden 2017
route file. kml bestand
route file. gpx bestand

15-05-2017

Oproep voor foto's voor jaarboek 2016

Voor het jaarboek 2016 zijn wij op zoek naar leuke, mooie, inspirerende, sportieve, grappige roeifoto's. Als je deze met ons wilt delen dan graag! Je kunt de foto's doormailen naar Martin Leclercq.
Klik hier voor de mail link.

14-05-2017

FiftyFit - Fitter - Fittest

Dinsdag 9 mei was een sportieve en supergezellige dag voor zo’n 35 FiftyFitters. Er waren wedstrijdjes C2, drenkelingen opvissen, slalom roeien met handicap en schoonroeien. Er werd geroeid en vooral veel plezier gemaakt.
Klik hier voor een foto-impressie.

10-05-2017

Veilige website

Veilig roeien en veilige website!!! Vandaag is de website van www.rvnautilus.nl voorzien van een veiligheidscertificaat.
Geen meldingen meer van browsers dat de site niet veilig zou zijn. Je wordt vanzelf doorgelinkt, maar soms is een aanpassing nodig van je snelkoppelingen van HTTP://... naar HTTPS://.....
Mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag via webmaster@rvnautilus.nl

10-05-2017

Brug weer beschikbaar

Het verkeer kan weer gebruik maken van de nieuwe Philips Willembrug!
Foto: Stadsbeheer Rotterdam.

15-04-2017

Openingstocht 2017

Op zaterdag 8 april vond de openingstocht naar Schiedam plaats. Het weer werkte goed mee op deze mooie dag. Via deze link vind je enkele foto's van de tocht.

12-04-2017

Roeien op de Nieuwe Maas op 6 april 2017

Op 6 april kon er 's avonds weer geroeid worden op de Nieuwe Maas, met aansluitend een maaltijd op de OP. Arnold Scholten legde het vast en zoende met de Aida Prima. De foto's van deze mooie avond vind je hier.

25-03-2017

Rotte Roei Competitie 25 maart 2017

Tijdens de Rotte Roei Competitie zijn de deelnemende ploegen door Sabine Wigmans gefotografeerd. De foto's vind je hier.

20-03-2017

ALV op maandag 27 maart 2017

Het bestuur nodigt alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV). De ALV begint om 20.00 uur op de sociëteit aan de Oude Plantage, Plantagelaan 3. De stukken voor de ALV vind je via deze link.

Let op! Inloggen op deze (intranet) site van Nautilus doe je met behulp van je e-mail adres en persoonlijke wachtwoord. Lukt het inloggen niet? Meld dit dan bij Arjen de Blok.