13-02-2019

Nieuwsbrief januari 2019

Klik hier voor de nieuwsbrief van januari.

06-01-2019

Trotse trofee houders 2018

Op de nieuwjaarsbijeenkomst heeft het bestuur twee wisseltrofeeën uitgereikt. Suzan Nout was blij verrast het 'Schildje' te ontvangen. Het 'Schildje' wordt jaarlijks uitgereikt aan een lid die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. "Suzan is al vele jaren als veelzijdig vrijwilliger actief: zo is zij instructeur op vele nummers en is zij met haar groene vingers voorzitter van de tuincommissie Rotte".

De 'Riem' is een trofee voor een 'aanstormend' talent. Het zal niet verbazen dat de 'Riem' dus wederom naar een jeugdroeier ging; Hanne Snijders. "Echt aanstormend" werd bij de overhandiging gezegd tegen een trotse winnaar, "want wie start nu met trainen in augustus en laat in december al bij de Nederlandse Indoor Roeikampioenschappen 50 deelnemers achter zich". Ook staat Hanne op de 6e plaats in de RotteRoeiCompetitie.

Gefeliciteerd Hanne en Suzan!

11-11-2018

Bijzondere bezoeker op het vlot van de OP

Op zondag 4 november hadden we een wel heel bijzondere, sportieve gast op de Oude Plantage. Een zeehond gebruikte het vlot om even uit te rusten en een visje te eten. RTV Rijnmond meldde dit erover.

En van Jeroen Visser ontvingen we onderstaande mooie foto's die hij maakte vanaf het Waterwerk (de huizen op de dijk).

12-09-2018

Sluitingstocht op de Amsterdamse grachten

Op zondag 14 oktober wordt weer de sluitingstocht op de Amsterdamse grachten (30 km) georganiseerd. Om 8.00 uur wordt er verzameld op de Oude Plantage en om ca. 18.00 uur ben je weer terug in Rotterdam (rond 16.00 uur terug bij RV de Hoop). Lunch moet je zelf meenemen, of je kunt onderweg aanleggen bij één van de vele leuke terrassen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om na het roeien in Amsterdam te blijven eten.

We boten worden gehuurd bij RV de Hoop. De kosten voor de huur van de boten en voor de koffie bedragen € 9,00 p.p. Er wordt gebruik gemaakt van eigen vervoer en de kosten daarvan worden hoofdelijk omgeslagen. Bij aanmelden graag vermelden of je over een auto beschikt en of je medepassagiers wilt meenemen.

De tocht is zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt. Voor deze tocht is een reddingsvest niet verplicht.

Voor meer informatie kun je terecht bij ​Paul Lageschaar. Inschrijven kan via de inschrijflijsten op de Rotte en op de OP, of via een e mail aan: Paul.

11-09-2018

Coastal Rowing en Harbour Sprints

Op zondag 9 september vonden er twee roeiwedstrijden plaats op de Nieuwe Maas: Coastal Rowing en Habour Sprints. Marina van Holst, Edith Weersink en Linda O'Conner werden eerste bij het Coastal Rowing, in een boot met Jelke van Gennep (Dudok) en Peggy Tolk (Rijnland). Marieke van Holten werd tweede in haar boot, samen met roeiers van de Koninklijke uit Muiden.

Linda O'Conner, Edith Weersink, Lia van Zuylen en Marina van Holst deden samen met Laurien Vermulst (Willem 3) ook mee aan de Harbour Sprints geroeid in de 4+. In de finale moesten ze hier helaas Skadi voor zich laten".

De foto's en video's vind je hier:
Foto's roeien tijdens de Wereldhavendagen
Coastal Rowing
Coastal Rowing
Coastal Rowing
Coastal Rowing
Harbour Sprints

09-09-2018

Trainingsweekend Jeugd

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus was een groot deel van de Nautilus Jeugd op trainingsweekend op de WAB. Er werd gekampeerd op camping De Koornmolen, er was heerlijk eten van Chiharu en haar keukenteam, er was zon, regen en wind en er werd drie dagen intensief geroeid onder leiding van verschillende coaches.

De foto's van het weekend vind je hier en er is ook nog een filmpje van de behendigheidsproef.

01-09-2018

Nieuwe Nautiliaan Jaarboek is uit!

De Bedrijvenregatta, de Triatlon, jeugdroeien, mooie toertochten, en ... nog heel veel meer. 2017 was wederom een mooi roei jaar en dat zie je terug in het Nautiliaan Jaarboek 2017. De gedrukte versie is zaterdag 1 september om 11.30 uur tijdens een speciale boekendoop aan de Rotte gepresenteerd. De digitale versie vind je hier: Nautilus Roeivereeniging jaarboek.

Ook dit jaar hebben redactie en vormgever hard gewerkt om er iets moois van te maken. Wil je graag een gedrukt exemplaar? Op de OP en aan de Rotte ligt sinds zaterdag een flinke stapel boeken. Maar wees er snel bij, want: OP=OP!

07-08-2018

Dagtocht over de Hollandse plassen

Op zondag 26 augustus wordt een dagtocht naar de Hollandse Plassen (30 km) georganiseerd. Om 8.30 uur wordt er verzameld op de Oude Plantage, om 10.00 uur wordt er gestart bij roeivereniging Tromp en om ca. 18.00 uur ben je weer terug in Rotterdam.

We hebben boten gehuurd bij de roeivereniging. De kosten voor de huur van de boten en de koffie bij Tromp bedragen € 7,50 p.p. De kosten voor het vervoer heen en terug wordt hoofdelijk omgeslagen. Bij aanmelden graag vermelden of je ook over een auto beschikt en medepassagiers wilt meenemen.

De lunch moet je dit keer zelf verzorgen, er zijn cafés onderweg waar geluncht kan worden. De tocht is zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt. Voor deze tocht is een reddingsvest niet verplicht.

Voor meer informatie kun je terecht bij ​Paul Lageschaar. Inschrijven kan via de inschrijflijsten op de Rotte en op de OP, of via een e mail aan: Paul.

08-07-2018

Van Oord - Nautilus Bedrijvenregatta 2018

Op zaterdag 7 juli vond de 39e editie van de Van Oord - Nautilus Bedrijvenregatta plaats op de Bergse Voorplas.

Via de onderstaande links kun je de foto's van Sabine Wigmans bekijken:

Het ochtendblok

Het middagblok

De prijsuitreiking

Diverse momenten

De foto's van Noor Klapwijk vind je hier.

En de foto's van Anne Jäger vind je hier.

19-05-2018

Elfsteden Roeimarathon 2018

Van vrijdagavond 11 mei tot zaterdagmiddag 12 mei vond de Elfsteden Roeimarathon weer plaats. Natuurlijk deed Nautilus ook dit jaar weer mee. In 21 uur en 32 minuten werden alle 11 Friese steden bezocht.

Hier kun je de foto's bekijken en meegenieten.

06-04-2018

Hoe kom je op een hoger roei-niveau?

Wouter Weerheijm van ARSR Skadi gaf een presentatie tijdens de ALV van 26 maart. Hierin gaf hij aan hoe je een roeier/ploeg op een hoger niveau kunt krijgen. Een boeiende lezing waar we Wouter zeer dankbaar voor zijn. Hieronder staat wat materiaal dat tijdens de lezing gebruikt is.
Klik hier voor de presentatie van Wouter.
Klik hier voor trainingschema junioren
Klik hier voor trainingschema senioren

25-02-2018

Openingstocht 2018

Op zaterdag 14 april wordt de openingstocht naar Vlaardingen georganiseerd. Om 9.30 uur wordt er verzamelen op de Oude Plantage en om ca. 16.30 uur kom je hier weer terug. De tocht is geschikt voor iedereen, dus ook voor mensen die nog maar net afgeroeid zijn voor wherry.

De route gaat vanaf de OP over de Nieuwe Maas richting Vlaardingen. We gaan de sluis door en leggen in Vlaardingen aan. Hier kan geluncht worden. Om 14.00 vetrekken we weer over de Nieuwe Maas richting de Oude Plantage. De kosten voor de tocht bedragen € 2,50 (inclusief koffie/thee en een versnapering onderweg). Voor de lunch moet iedereen zelf zorgen.

Voor informatie kun je terecht bij Isabelle Werneke, inschrijven kan via de inschrijflijsten op de Rotte en op de OP, of via een e mail aan: toercommissie.

09-02-2018

Pinkstertocht 2018

Ja, er wordt weer een Pinkstertocht georganiseerd! Dit jaar gaat de tocht naar de Hollandse Biesbosch. Op zaterdag 19 mei roei je van de OP naar de Stayokay (28 km) in de Biesbosch. Je kunt die dag tevens Dordrecht en/of het Biesboschcentrum bezoeken. Op zondag 20 mei kun je de Brabantse Biesbosch verkennen in de roeiboot (of een andere mooie tocht maken) en op maandag 21 mei wordt er weer teug geroeid naar de OP. Op dag 1 en dag 3 gaat de bagage mee in de boot.

De kosten bedragen € 125,- Hiervoor krijg je: 2 overnachtingen, 2 ontbijten, 2 lunchpakketten en 2 diners. Een vierpersoonskamer is standaard. Tweepersoonskamers zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Daarvoor wel snel opgeven. Kamperen is ook mogelijk. Dan betaal je iets minder. Je moet dan wel de kampeerspullen in de boot meenemen op dag 1 en 3.

Het mooie is dat het tij ons gunstig gezind is, zodat we met de stroom mee vanaf de OP vertrekken en ook met de stroom mee terugkeren. Dat betekent wel dat we op 19 mei om 6 uur ’s ochtends moeten verzamelen op de OP. Daar staat tegenover dat we dit keer geen busreizen hoeven te maken en dat er geen boten op- en afgeladen moeten worden. We willen deze tocht ook warm aanbevelen aan jeugdroeiers en aan FiftyFit-roeiers.

Inschrijven kan tot 1 maart en voor 15 maart dien je het inschrijfgeld te voldoen. Voor informatie kun je terecht bij Sofieke van Schaik, Danny Mense en Maria van Donkelaar, via mail: toercommissie.

30-01-2018

Roeien in de jaren '60

Van Albert van Buren, zoon van Henk van Buren (de roeier op boeg) ontvingen we mooie roeifoto's uit de jaren '60. De naam van de slag is Dick van Reek. Henk van Buren is in ’61 lid van Nautilus geworden en zeker tot ’67 lid gebleven.

De foto's geven niet alleen een leuk en vrolijk beeld van de roeiers, maar ook laten ze zien hoe (anders) het vlot van de OP er in die jaren uitzag, dat we het haventje toentertijd deelden met Rijkswaterstaat en je ziet het Eiland van Brienenoord voordat de brug gebouwd was.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor meer afbeeldingen.

21-01-2018

Dyer Trophy voor Arend en voor Aad

De nieuwjaarsreceptie is niet alleen een mooi moment om elkaar het beste te wensen, het is ook hét moment waarop Nautilianen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje worden gezet.

Dit jaar is de prijs voor beste sportieve prestatie (de Riem) naar Arend van Gog gegaan. Niet alleen voor zijn goede resultaten van het afgelopen jaar (oa 7e van de 100 deelnemers in het J16 veld bij het NK Indoor Roeien, in een prachtige tijd van 6:43!), maar ook als aanmoediging voor de toekomst.

Het schildje met de tekst “ondernemen en voltooien” werd uitgereikt aan Aad Breedveld. Zeer verrast nam hij de prijs in ontvangst. Aad is sinds 1957 (!) lid van Nautilus en zet zich al jaren voor alles en iedereen in. Van sturen tijdens de Haventocht, tot onderhouden van de tuin op de OP, tot assisteren bij de donderdagochtendroeiers op de Rotte, enz.

Gefeliciteerd Arend en Aad en veel dank voor jullie bijdrage aan onze mooie club!

Meer foto's vind je hier.

19-12-2017

Buienradar

Sinds vandaag kun je via de website ook de buienradar raadplegen. Op een aantal veel bekeken pagina’s laten we de app terugkomen. Voorlopig in elk geval op de hoofdpagina en hier op de pagina actueel.