Dispensatie roeien

Om in dispensatieboten te kunnen roeien, dien je je dispensatie te behalen. Dispensatie haal je wanneer je in staat bent om binnen een bepaalde tijd een afstand van 16 km te roeien (van Nautilus naar de Pekhuisbrug (zie het plaatje hiernaast) en terug). Rondmaken direct na de Pekhuisbrug.

De tijd die je moet roeien hangt af van je geslacht, leeftijd en boot type. Als je binnen de streeftijd de 16 km roeit mag je de komende twee jaar in dispensatie boten roeien. Dat is in principe alleen voor het boot type waarin je dispensatie hebt geroeid, bijv. 1x of 2- of 4+. Wel is de regel dat als je dispensatie hebt in een klein nummer, dat je ook in een dispensatie boot van een groter nummer mag roeien. Boordroei dispensatie en scull dispensatie is wel altijd gescheiden. Ook moet je natuurlijk A afgeroeid zijn.

Start is om 8:00 bij het vlot van Nautilus. Aanmelden kan per email bij Niels Andeweg onder vermelding van de namen van alle roeiers en het boottype waarin je dispensatie wilt roeien.

De huidige dispensatielijst kun je vinden in de ledensectie van de Nautilus website (https://www.rvnautilus.nl/web/ledensectie)

De dispensatietest kan in de regel op de laatste zondag van de maanden april t/m oktober geroeid worden. De data voor 2021 zijn:

Zondag 25 april
Zondag 30 mei
Zondag 27 juni
Zondag 25 juli
Zondag 29 augustus
Zondag 26 september
Zondag 31 oktober

Benieuwd naar jouw streeftijd?

Via deze link kom je bij het formulier waarmee je kunt berekenen wat jouw streeftijd op de dag van de dispensatietest zal zijn (NB deze berekening geeft een goede indicatie, maar alleen via Niels kun je jouw officiële streeftijd op de dispensatiedag ontvangen).