Jeugdroeien bij Nautilus

Kom roeien bij Nautilus!

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en wil je leren roeien? Kom een keertje langs bij Nautilus (locatie Rotte)! Op zaterdagmiddag ben je welkom om kennis te maken, rondgeleid te worden op de vereniging en een stukje te roeien op de roeimachine.

Aanmelden voor een kennismakingsronde of voor de basisinstructie kan door het Aanmeldingsformulier nieuw lid 2021 in te vullen en op te sturen naar Margreet Pontier van de ledenadministratie. Met het invullen van het formulier ga je geen betalingsverplichting aan. De betalingsverplichting gaat in op het moment dat je daadwerkelijk met de instructie start. Hier vind je meer informatie over de kosten van het lidmaatschap.

Er zijn twee introductieperioden, een in april en een in oktober, waarin je kennis kunt maken met het roeien en de vereniging. In die periode roei je elke zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur. Als je het leuk vindt, ben je van harte welkom om na de introductieperiode lid te worden van Nautilus.

Vereniging

Nautilus wordt door vrijwilligers op gang gehouden en ook de jeugdleden dragen hieraan hun steentje bij. De jeugd helpt bijvoorbeeld bij de Bedrijvenregatta, de Marathon van Rotterdam en de Bruggenloop, of bij het sturen van volwassenploegen. Daarnaast helpt de gevorderde jeugd bij de instructie aan de minder ervaren jeugdleden.
Wanneer je overweegt te gaan roeien, moet je je goed realiseren dat roeien een technisch lastige teamsport is. Het is daarom erg belangrijk om alle trainingen ook daadwerkelijk aanwezig te zijn.

Er zijn regelmatig activiteiten, zoals in de herfstvakantie een roeikamp met slapen op de vereniging, en na de donderdagtraining kookt en eet de jeugd vaak met zijn allen.

Ouders die kunnen helpen met de instructie (omdat ze ervaring hebben met roeien) en zeker ook ouders zonder roeiervaring, zijn van harte welkom om te komen helpen.