Jeugdroeien bij Nautilus

Leuk dat je wilt gaan roeien!

Kom vooral een keer kijken en proberen. Want hoe werkt dat eigenlijk, roeien? Vanaf 12 jaar én met een zwemdiploma ben je welkom om in een roeiboot te stappen.

Bij Nautilus zijn er verschillende mogelijkheden en niveaus waarop je kunt gaan roeien. Van recreatief tot wedstrijdroeien, van gezelligheid tot het uiterste uit jezelf halen: het kan allemaal! Je leert roeien in verschillende boottypes: in eenpersoonsboten als de skiff maar ook in meerpersoonsboten.

Heb je zin om een keer te komen kijken? Leuk! Meld je dan via een mailtje aan de ledenadministratie. We maken dan een afspraak op zaterdagmiddag voor een rondleiding door het botenhuis aan de Rotte. En vertellen je alles over roeien bij Nautilus.

Jeugd – recreatieve groep

Plezier in roeien en samen sportief bezig zijn staan voorop! De trainingen worden gegeven door ervaren en enthousiaste coaches. Er fietst altijd een coach met je mee. Deze bespreekt vooraf en achteraf met je de training. Op het water begeleiden we je via de portofoon. Op verschillende momenten in het jaar kan je je vorderingen bijhouden op de diplomakaarten van de KNRB. De recreatieve groep is voor iedereen van 12 - 18 jaar. Af en toe een wedstrijdje behoort ook tot de mogelijkheden: de afstanden zijn relatief kort, bijvoorbeeld 250, 500 of 1000 meter. En altijd heel gezellig!

Zaterdag om 13.00 uur gaat alle jeugd het water op. Van starter tot gevorderde wedstrijdroeier: alle junioren zijn er. We roeien dan vooral in ploegjes en zoeken een goede match voor je om mee samen te roeien.

Donderdagavond is jeugdavond. Dan wordt vooral in eenpersoonsboten geroeid. Bijvoorbeeld in een C-boot, een skiff en soms in een dubbeltwee. Na de training kun je blijven eten, want dan wordt er gekookt door en voor de jeugd in het clubgebouw aan de Rotte! Voor een paar euro kun je al mee eten en afwassen.

In de winter kunnen er op donderdagavond hardlooptrainingen worden gevolgd, bij slecht weer worden dit kracht- en egotrainingen.

Jeugd – wedstrijdgroep

De wedstrijdgroep bestaat uit junioren van 14 – 18 jaar. Bij de wedstrijdgroep staan plezier, enthousiasme én hard roeien voorop! Deze groep traint 3 tot 5 keer per week. De wedstrijdgroep doet mee aan wedstrijden op landelijk niveau. Deze groep traint vooral in skiffs, maar ook in gladde boten zoals de 2x en de 4x+. De coaches stellen een trainingsschema op en begeleiden je bij de trainingen en wedstrijden. Met je coach bespreek je de mogelijkheden en je doelen. De trainingen voor de wedstrijdroeiers zijn langer en gaan verder: wedstrijdroeien vraagt een goede techniek en een gefaseerde opbouw van conditie en kracht. Trainingen zijn daarom uitdagend van vorm en zijn zowel op het water als op de ergometer. Extra trainingen zijn indoor- of landtrainingen.

Roeien voor iedereen

Roeien is voor iedereen en gaat bijna altijd door! Het is een echte buitensport die het hele jaar door beoefend kan worden. Alleen bij heel harde wind en/of onweer, bij temperaturen onder nul of als er ijs ligt wordt er een alternatieve training georganiseerd. Bijvoorbeeld op de ergometer, een krachttraining of een theorieles. En tijdens de wintertijd, als het ’s avonds te donker is om te roeien, verzorgen we een alternatieve training, zoals hardlopen.

Roeikamp

Jaarlijks organiseren we een superleuk roeikamp op de Willem-Alexanderbaan, de roeibaan in Zevenhuizen. Het roeikamp vindt plaats in het laatste weekend van de zomervakantie. Iedereen is welkom om mee te gaan, ook als je nog niet (goed) kan roeien. Naast roeien is er natuurlijk ruimte voor spellen, plezier en fun!

Jeugdbestuur

Wist je dat Nautilus ook een jeugdbestuur heeft? Zij organiseren allerlei leuke activiteiten voor de jeugd. Dit zijn grote evenementen zoals de “Sinterwinterviering” maar ook dingen als de lunch na een training of het wekelijkse avondeten op de donderdagavond tijdens de jeugdavond. Ook schrijven we af en toe stukjes in de nieuwsbrief en posten we op de Nautilus instagram. Hier kan je ook lezen wat de jeugd zoal uithaalt. Als je vragen hebt kun je het jeugdbestuur mailen.

Proefroeien?

Ben je enthousiast geworden? Je bent van harte welkom bij onze botenloods aan het Prinsemolenpad 5, direct aan de Rotte. We nodigen je uit om vier keer te komen proeftrainen. Je kunt dan kijken of je het leuk vindt. Als je besluit om lid te worden, gaat de contributie in. Elke eerste zaterdag van de maand is instroom mogelijk voor nieuwe jeugdroeiers. Aanmelden kan door het
Aanmeldingsformulier nieuw lid in te vullen en te verzenden. Heb je nog meer vragen over het jeugdroeien? Neem dan even contact op.

Meer informatie over lid worden, contributie en inschrijfgeld, vind je hier.

Links:

Instagram: Roeivereeniging Nautilus (@rvnautilusrotterdam)
Reglementen
Roeibond
Clubtenu Nautilus: Meer info (in ledensectie)