Marathonroeien

Een echte uitdaging is een marathon roeien. In de roeiwereld betekent dat een dagtocht van minimaal 50 km. Deze tochten worden gevaren in C2+X, C4+X of wherry’s. Veel van deze tochten worden geroeid als wedstrijd maar zij kunnen meestal ook als prestatietocht worden geroeid. Mocht je dus het wedstrijdroeien zat zijn of toertochtjes van 30 km niet voldoende vinden, dan zijn deze tochten echt iets voor jou!
In Nederland worden jaarlijks ongeveer 20 van die tochten georganiseerd door even zo vele roeiverenigingen.

Er is een landelijk klassement. Zodra je 6 tochten en minimaal 300 km hebt geroeid in een jaar wordt je opgenomen in dat klassement en krijg je een oorkonde van de KNRB. Elk jaar komt er uiteraard ook een winnaar uit de bus die de landelijke Lauwerkrans wint. Ricardo Oschatz en Pleun Honig van onze vereniging hebben die prijs al eens in de wacht gesleept.
Jaarlijks wordt er ook een prijs uitgereikt aan de vereniging die het hoogste aantal deelnemers heeft met 6 geroeide marathons. Die prijs heeft Nautilus nog nooit gewonnen, dus hier ligt nog een uitdaging!

Kijk op de nationale Marathonkalender voor het marathonprogramma van dit jaar.

Pleun Honig coördineert de inschrijvingen.

e-mail: Toercommissie of bel: +31 6 57627381

Elk jaar organiseert RV Nautilus zelf ook een marathon-tocht. Het ene jaar is dit de tocht naar Schipluiden, het andere jaar is dat de tocht 'Rotterdam Rond'. In 2020 wordt Rotterdam Rond georganiseerd. Meer informatie vind je hier:

Marathontocht ‘Rotterdam Rond

Marathontocht ‘Schipluiden