Basisinstructie voor volwassenen

 
Onder het kopje "Jeugd" staat een uitgebreide omschrijving van de instroom en instructie voor jeugdleden en onder het kopje "Activiteiten / FiftyFit" vind je informatie over FiftyFit roeien.
 
Roeien kun je niet leren zonder intensieve begeleiding. Voor nieuwe leden zonder roeiervaring heeft Nautilus de basisinstructie. De basisinstructie voor volwassenen start in april en in juli van elk jaar. Meld je tijdig aan omdat er soms een (korte) wachtlijst is.

We maken voor de basisinstructie groepjes van ongeveer zes roeiers, bij voorkeur van vergelijkbare leeftijd. Je krijgt twee keer per week les in een bredere boot met vier roeiers en een stuurman/vrouw. Na ongeveer 2-3 maanden nemen we een test af (‘afroeien’). Daarna mag je op eigen gelegenheid gaan roeien. Vaak blijft het instructiegroepje dan intact, of anders helpen we je een nieuwe ploeg te vinden. Na het afroeien aan de Rotte kun je samen roeikilometers op de Rotte maken en tevens kun je doorstromen naar de basisinstructie aan de Oude Plantage (Nieuwe Maas). Tijdens het afroeien op de Rotte is de coördinator basisinstructie OP aanwezig om hier meer informatie over te verstrekken en de interesse te pijlen.

Wil je na de basisinstructie meer? Dan zijn er ook legio mogelijkheden bij Nautilus. Je kunt doorgaan voor ‘gladder’ materiaal (smalle, snelle boten), of kiezen voor de skiff (1 persoon). Of trekt het roeien op de Nieuwe Maas je meer? En daarna door voor het toerroeien of marathontochten? Het kan bij Nautilus allemaal.