Basisinstructie voor volwassenen

Roeien kun je niet leren zonder intensieve begeleiding. Voor nieuwe leden zonder roeiervaring heeft Nautilus de basisinstructie. De basisinstructie voor volwassenen start in april en in juli van elk jaar. Meld je tijdig aan omdat er soms een (korte) wachtlijst is.
 
De basisinstructie wordt gecoördineerd door Dino Bodzinga. Daarnaast zijn er tal van instructeurs die helpen bij de basisinstructie. De basisinstructie wordt gegeven door leden van de vereniging die dit op vrijwillige basis doen.
 
Voorafgaand aan de start van de basisinstructie organiseren Dino en Margreet in maart en juni een kennismakingsbijeenkomst. Elk jaar wordt er een planning gemaakt gebaseerd op de beschikbaarheid van onze instructeurs. Daarna begint de instructie op basis van aanmelding en beschikbaarheid.

Aanmelden

Aanmelden kan door het Aanmeldingsformulier nieuw lid in te vullen en te verzenden. Met het invullen van het formulier ga je geen betalingsverplichting aan. De betalingsverplichting gaat in op het moment dat je daadwerkelijk met de basisinstructie start. Hier vind je meer informatie over de kosten van het lidmaatschap.

Basisinstructie

We maken voor de basisinstructie groepjes van ongeveer zeven roeiers, bij voorkeur van vergelijkbare leeftijd. Je krijgt twee keer per week les in een bredere boot met vier roeiers en een stuurman/vrouw. Na ongeveer 2-3 maanden nemen we een test af (‘afroeien’). Daarna mag je op eigen gelegenheid gaan roeien. Vaak blijft het instructiegroepje dan intact, of anders helpen we je een nieuwe ploeg te vinden. Na het afroeien aan de Rotte kun je samen roeikilometers op de Rotte maken en tevens kun je doorstromen naar de basisinstructie aan de Oude Plantage (Nieuwe Maas). Tijdens het afroeien op de Rotte is de coördinator basisinstructie OP aanwezig om hier meer informatie over te verstrekken en de interesse te pijlen.

Wil je na de basisinstructie meer? Dan zijn er ook legio mogelijkheden bij Nautilus. Je kunt doorgaan voor ‘gladder’ materiaal (smalle, snelle boten), of kiezen voor de skiff (1 persoon). Of trekt het roeien op de Nieuwe Maas je meer? En daarna door voor het toerroeien of marathontochten? Het kan bij Nautilus allemaal.

Heb je al roeiervaring, en/of ben je jonger dan 18 dan wel ouder dan 50?


Hier vind je meer informatie over het Zij-instroom arrangement voor nieuwe leden met roei ervaring. Onder het kopje "Jeugd" staat een uitgebreide omschrijving van de instroom en instructie voor jeugdleden en onder het kopje "Activiteiten / FiftyFit" vind je informatie over FiftyFit roeien.