De werkplaats

Dat roeiboten onderhoud nodig hebben is iets dat iedereen wel weet. De kunststofboten behoren eens per jaar in de was gezet te worden en de houten boten moeten zo nu en dan van een nieuwe laklaag worden voorzien. Aangezien Nautilus veel boten heeft, gaat hier ook veel werk en dus tijd in zitten.

Werkplaats Oude Plantage

In de werkplaats OP wordt gewerkt aan botenonderhoud van de OP vloot. Deze bestaat naast moderne polyester roeiboten uit houten (overnaadse) boten. De werkplaats OP had in het verleden leden met bijzondere kennis van houten boten. Intensieve restauraties zijn hier met eigen leden uitgevoerd. We proberen deze kennis waar mogelijk door kennisoverdracht te behouden. Onderhoud aan botenwagens word waar mogelijk ook uitgevoerd door de werkplaatsploeg.

Schade aan boten kan worden gemeld via schadeformulieren bij de inschrijftafel. Deze worden dan door de werkplaats ploeg in behandeling genomen.

Op donderdagavond van 19:00 tot ongeveerd 21:30 zijn in de werkplaats actief: Bernard Seldenrath, Olaf Gerson Genja Ferschtman en Martin van der Graaff. Momenteel ligt de focus op het maken van nieuwe hoogwaterschotten.

Heb je interesse om mee te helpen, kom gerust even langs!

 

Werkplaats Rotte

Aan de Rotte bevindt zich ook een volledig ingerichte werkplaats, waar een aantal leden de boten onderhoudt. Het onderhoud betreft vooral reparaties en vervanging van onderdelen als gevolg van slijtage en schade door (bijvoorbeeld) aanvaringen.

 

Daarnaast vindt groot onderhoud plaats, dat onder andere bestaat uit het schuren en lakken van de houten boten. Bij de kunststofboten wordt gewerkt met epoxy. Ook de riemen worden regelmatig onder handen worden.

Belangstellenden die mee willen helpen, of willen kijken hoe dit alles in zijn werk gaat, zijn van harte welkom om eens binnen te lopen in de werkplaats. Iedere donderdagavond is de (vaste) ploeg van 19.00 tot ongeveer 21.30 uur in de werkplaats bezig.

De vaste werkplaatsploeg bestaat uit:

 

Ronald Scheffers, Desiree Verlegh, Paul Jurres, Karen Teich en Margot Tuerlings.