Locatie Oude Plantage:

Plantagelaan 3
3063 NG Rotterdam
010-2265576
Klik HIER om te bellen!

Roeien op de Nieuwe Maas

Vanaf de locatie aan de Oude Plantage kun je roeien op de Nieuwe Maas. Het is ook het vertrekpunt voor dagtochten door de haven, naar Dordrecht of bijvoorbeeld voor de marathontocht ‘Rond Rotterdam’ via de Parksluizen naar de Rottemeren en vandaar via de Hollandse IJssel terug.   Omdat de Nieuwe Maas een drukke getijde-rivier is kun je op deze locatie alleen het water op met een gediplomeerde stuurman of -vrouw aan boord en met een reddingsvest aan. Als je wherry afgeroeid bent, kan je dan de elementen trotseren, tussen de binnenvaartschepen manoeuvreren en roeien met Rotterdam als décor.

Sociëteit

Het gebouw is een gemeente monument en is gebouwd in 1924 door Kloot Meijburg, secretaris van Nautilus. Hij heeft met een schuin oog gekeken naar F.L. Wright.   Het gebouw heeft op de eerste verdieping over de volle breedte een groot terras, met uitzicht over het water en de stad. Op een zomeravond kun je hier heerlijk uitrusten na het roeien en de zon onder zien gaan tegen de skyline van de stad en de haven. In de sociëteit worden verenigingsfeesten en activiteiten gehouden.

Monumentale vloot

Naast een moderne vloot van boten die geschikt zijn voor het reguliere roeien, koesteren we ook een monumentale vloot. Bijzonder is dat de vereniging deze vloot van ongeveer 10 schepen ook regelmatig gebruikt. Ster vormt de ‘Nautilus’ uit 1912. Dit is een overnaadse 8. De oudste boot uit de vloot is de Wherry ‘Ahoy’ uit 1890.