FiftyFit roeien

Wil je als 50-plusser iets sportiefs doen, dan zijn sociale contacten daarbij vaak ook belangrijk. De sportschool is saai, hardlopen of fietsen in je eentje is niet gezellig. Met FiftyFit Roeien op de Rotte speelt RV Nautilus in op de wensen van deze groep.

Voor wie is FiftyFit Roeien bestemd?

FiftyFit Roeien richt zich op 50-plussers -zowel beginners als ervaren roeiers- die doordeweeks overdag tijd hebben en sportief buiten bezig zijn willen combineren met gezelligheid en gezelschap.
 
Inmiddels roeien zo’n 25 enthousiaste FiftyFitters elke week op verschillende niveaus.

Beginners

Heb je nog nooit geroeid? Geen probleem, we gaan je dat leren in stabiele, brede roeiboten (wherry's). De opbouw van de instructie is als volgt:

Maand 1

 

Maand 2 en 3

 

Maand 4+

Basislessen roeien, zowel op de roeimachine (ergometer) als in de boot.

Aan het eind van deze maand volgt een evaluatie en de beslissing om wel of niet lid te worden.

Vervolglessen in de boot, waaronder ook stuurlessen.

 

Meeroei-lessen met ervaren roeiers. Beter roeien door ‘afkijken’ bij voor-roeier. Dat gebeurt in een wherry, maar ook in een C4.

Vervolg

Na de lessen kun je op de vaste FiftyFit ochtend vrij roeien in een wherry of C4. Maar wil je je roeihaal verder verbeteren, dan kun je ook vervolginstructie krijgen in een C4. Deze lessen worden afgesloten met een afroeisessie, een soort examen.
Download hier het 'lesboek FiftyFit roeien'.

 

Ervaren roeiers

Spreekt de FiftyFit opzet je aan en ben je een ervaren roeier of heb je vroeger geroeid en zou je dat weer willen oppakken, ook dan ben je van harte welkom. Ook als je afgeroeid bent in een hogere categorie dan C4, kun je bij FiftyFit Roeien terecht.

Roeitijden

Er wordt geroeid op de dinsdagochtenden, van half 10 tot half 12. Aansluitend drinken we gezamenlijk koffie. Er zijn altijd instructeurs en ervaren roeiers beschikbaar, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan roeien.

Instroom nieuwe FF-ers

In 2017 starten nieuwe groepen op 4 april en 5 september. Ervaren roeiers kunnen op elk gewenst moment instromen.

Lidmaatschap

FiftyFitters worden gewoon lid van RV Nautilus. Je betaalt de normale contributie en het inschrijfgeld (voor meer informatie zie de pagina contributie). Na de 1e maand kun je nog beslissen geen lid te worden, dan ben je alleen het inschrijfgeld verschuldigd.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie? Mail dan naar FiftyFitRoeien. Aanmelden kan via het "Aanmeldingsformulier Nieuw Lid", dat te vinden is op de pagina 'lid worden'