Riemen_website

Toerroeien met Nautilus

De toercommissie van Nautilus organiseert elk jaar dagtochten en meerdaagse roeitochten. Elke maand kun je wel aan een tocht deelnemen. Mits je afgeroeid bent voor wherry, want dat is wel de voorwaarde. Tochten worden voor het merendeel geroeid in wherry’s. Voor tochten op stromend water is een reddingsvest verplicht.

De Toerkalender 2024 vind je onder aan deze pagina. De kalender hangt binnenkort ook op beide Nautilus locaties. Wil je deelnemen aan een tocht, zet dan je naam op de inschrijflijst die je op beide locaties vindt of stuur een e-mail (per tocht een aparte mail) naar: RV Nautilus Toercommissie.

Onder de toerkalender staat informatie over actuele toertochten die op korte termijn plaatsvinden. Deze informatie staat ook in de nieuwsbrieven.

Ik wens iedereen namens de toercommissie heel veel fijne kilometers op het water !!

Pleun Honig, toercommissaris

Zelf tochten organiseren kan ook ...

Als je zelf een toertocht wilt organiseren, moet je dat voor goedkeuring melden bij de toercommissaris (of bij diens afwezigheid bij de materiaalcommissaris). Je moet dan aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • overleg over beschikbaarheid van boten en botenwagens
  • een gedegen voorbereiding en voldoende kaartmateriaal
  • alle deelnemers afgeroeid voor betreffende boottype
  • voldoende stuurervaring aanwezig:
    • categorie 1*: minimaal 1 stuurproef bij de leiding (liefst meer) en voldoende ervaren roeiers.
    • categorie 2**: 1 stuurproef per boot.
  • zorgvuldige omgang met materiaal van de vereniging.

 

*categorie 1 = stilstaand of rustig stromend water met weinig scheepvaart en zeer weinig beroepsvaart.
**categorie 2 = stromend water, getijdewater en water met meer scheepvaart en beroepsvaart, water met moeilijker situaties als stuwen, sluizen, grote meren. Voor meerdaagse tochten kan, indien gewenst, per dag een categorie worden vastgesteld.

Roeien bij andere verenigingen / organisaties


Er zijn nog meer mogelijkheden om met toertochten mee te gaan.

Andere verenigingen
Een aantal verenigingen in Nederland organiseert gastentochten, waar je je voor kunt inschrijven. Hier vind je de mogelijkheden.

KNRB
De toercommissie van de KNRB organiseert meerdaagse tochten in het buitenland. De uitgebreide agenda voor dit jaar vind je hier.

FISA
De wereldroeibond FISA organiseert 1x per jaar een weektocht ergens in de wereld. Ook daar kun je aan meedoen en roeiers leren kennen uit allerlei landen. Klik hier voor meer informatie.

Marathontochten

 
Marathontochten zijn prestatietochten van 50 km of meer. Ze worden het hele jaar door georganiseerd door verschillende verenigingen. Kijk op de marathonpagina voor meer informatie en het programma.

Toerkalender 2024

 
Wil je deelnemen aan een tocht, zet dan je naam op de inschrijflijst die je op beide locaties vindt of stuur een mailtje naar rvnautilus.toercie@gmail.com. Graag voor elke tocht aanmelden met een aparte mail met als onderwerp de naam van de tocht.

Actuele toertochten 2024

 
Hieronder staat informatie over tochten die binnenkort plaatsvinden. Deze informatie is ook altijd te vinden in recente nieuwsbrieven.