Jeugdactiviteiten

De jeugdcommissie probeert zoveel mogelijk activiteiten te organiseren voor de jeugd. Dit kan gebeuren in de vorm van bijvoorbeeld een jaarlijks roeikamp. Ook wordt er één dag in de week met z'n allen gegeten op de vereniging, de jeugd kookt dan zelf de maaltijden. Naast deze activiteiten zijn er ook jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals een filmavond met pannenkoeken en het kerstgala. Ook vieren we gezellig Sinterklaas met de jeugd op de club!

De jeugd in Corona-tijd

#nautilustraintdoor, door: Rixte Absil en Florian Groenewegen

Lieve roeiers van Nautlius,
het is voor iedereen moelijk om gemotiveerd te blijven sporten tijdens de ‘intelligente lockdown’. Maar toch lijkt het de Nautilianen aardig te lukken! Overal zie je filmpjes en foto’s voorbij komen van fiets/hardloop trainingen en zoommetings met je bootmaatjes. Ook de fanatieke Nautilusjeugd heeft afgelopen maand niet stilgezeten.

Maandenlang heeft de fanatieke jeugd naar het wedstrijdseizoen heen getraind. Helemaal nu in de winter veel wedstrijden vanwege het slechte weer waren afgelast keek iedereen echt weer uit naar racen op de WAB. Het was dan ook een enorme teleurstelling toen we te horen kregen dat het seizoen niet zou eindigen met een klapper maar met een sisser. Zonder het uitzicht op een wedstrijd is het toch minder aantrekkelijk om iedere training volle inzet te tonen. En ondanks dat wij ons vereerd voelden een ergometer mee naar huis te mogen nemen, is het trainen in een boot toch veel leuker.

Toch deden wij en de coaches ons best om de trainingen zo leuk mogelijk te maken. Zo waren de indoortrainingen altijd via zoom, werkten we met buddy’s en kookten we woensdag na een zoomergotraining gezellig samen.

Op 24 maart vonden wij een mailtje van Jeroen in ons postvak met daarin een heel uitgebreid schema voor de komende maand. Ik keek even rustig door de trainingen heen toen ik ‘ergo 2k’ in vette letters onderaan de bladzijde zag staan! We liepen dan wel te klagen over het gebrek aan wedstrijden maar ik voelde toch een steen in mijn maag bij de gedachte aan 8 minuten lang hyperventileren op een ergo.

De tijd vloog voorbij; voordat we het wisten zat er alweer een nieuwe mail in ons postvak met daarin onze verwachte spittijden en ook een uitgebreide instructie over de aanpak van zo’n 2k test. Ook onze ouders ontvingen een mail over hoe zij ons het best konden supporten. Op deze manier voelde het allemaal wel heel echt.

En toen was het zover. Op zaterdag 18 april zetten wij om 9:58 ons zoombeeld aan. Een voor een verschenen de coaches en teamgenoten op het scherm. Je had nog 2 minuten de tijd om van die kleine schermpjes proberen af te lezen hoe zenuwachtig de anderen wel niet waren want om 10:00 zou het startsignaal gegeven worden. ‘Nautilus opgelet! Klaar! Go! En daar ga je dan. Op de achtergrond hoor je de coaches nog vaag iets roepen maar het geluid van de ergometer overstemt alles. De eerste halen gaan altijd veel te makkelijk maar na die eerste kilometer slaat het om. ‘Als het pijn doet: lachen!’ En pijn doet het zeker! Maar als de teller dan eindelijk op nul staat en je de hendel los kan laten, maakt de pijn toch plaats voor een gevoel van voldoening. En als je dan eindelijk op adem bent gekomen denk je zelfs ‘dat was zo erg nog niet’.

Al met al waren we uiteindelijk erg blij met de trainingen die voor ons als jeugd georganiseerd werden. We willen de coaches dan ook bedanken voor hun inzet! Helaas zal het wel weer even duren voordat de trainingen weer terug bij het oude zijn maar wij hopen dat met de nieuwe kabinetsbesluiten geheel Nautilus weer snel het water op mag!

#nautilustraintdoor, door: Julie Miossec

We leven nu in een erg speciale periode. In een anderhalve meter en geen handen schudden samenleving. Hierdoor kunnen we natuurlijk ook niet meer roeien. Gelukkig is Nautilus met alternatieven gekomen, zoals de zaterdagochtend workout van Edgar. Waar de meesten zelfs met camera aan meesporten. Sommigen Nautilianen hebben geluk met een ergometer en kunnen op hun techniek oefenen. Anderen hebben nieuwe manieren gevonden om toch lekker te kunnen bewegen. Zo wordt er hardgelopen en gefietst. En natuurlijk ook muziek gemaakt, gedanst en geskatet. Roeiclub LAGA kwam met het goede idee om een internationaal Alternatief KilometerKlassement Junioren te starten. Nog een extra reden om lekker te gaan sporten! Jong en wat ouder, iedereen kan zijn activiteiten doorgeven, die dan door de club worden omgerekend in het aantal ergo-kilometers.

Het is nu het ultieme moment om nieuwe dingen te leren of beter te worden in de dingen die je al kan. Het maken van mocktails, de mooiste taarten, een zelf gecomponeerd muziekstuk en prachtige tuinen, alles kan! Wij hebben nu ook een groepsapp met de leden van onze ploeg, waarin ieder zijn activiteiten aan de hand van foto’s en filmpjes deelt. Zo is er toch nog wat sociaal en visueel contact!