Rotte Regio Race

Op 9 April organiseerden we onze eigen Rotte Regio Race; maar liefst 26 ploegen van 10 verschillende verengingen uit de regio Zuid-Holland kwamen naar Nautilus en streden op de Rotte in de velden jeugd (10-14j) en junior (15-18) jaar.

In de Cx+, 4* en 2x werd er over 250 en 500m gevaren en op de ergometer weg getrapt. Nautilus was sterk vertegenwoordigd met 4 ploegen en 1 mixploeg.

Duco, Nikita, Annefiek en Polly wonnen goud in het jeugd 4x+ veld, Lieke, Mirte, Anna-Rose en Feline wonnen hier brons. Floris en Jakob werden sterk tweede in het junioren 2x veld en Jakob pakte daarnaast ook nog goud in de mix 2x met Willem van de Maas. Op de ergometer was Jakob wederom de sterkste in het J14 veld. Duco pakte een mooie derde plaats.

Deze eerste editie van de Regio Race werd een groot succes, we hadden hulp van vele (jeugd)coaches, ouders en de wedstrijdgroep zorgde voor de ergometerwedstrijd.

We kijken nu alweer uit naar de volgende regiowedstrijd bij de Gorcumse

Voorjaarsregatta en NK klein

Op 16 april waren de wedstrijdroeiers aan de beurt op de Voorjaarsregatta op de Bosbaan. Hier kwalificeerden de 24 beste roeiers uit elk veld zich voor het NK klein op 23 april. Tijmen sprong er sterk uit in het J16 veld en is 8e geworden, 2e in de B-finale. Dit is een super prestatie en we zijn als team dan ook super trots. Sacha heeft helaas met drie plekken net naast de kwalificatie in het meisjes 18 veld gegrepen maar nog steeds een mooie race neergezet, en ook Emma heeft goed gevaren. Dit was voor ons allen een vuurdoop in de skiff op de Bosbaan. We hebben allemaal keihard gestreden, maar er ook erg van genoten. Ik denk dat we allemaal trots kunnen zijn op hoe er is geroeid. Tijmen roeide een week later op het NK klein in het J16 veld naar een prachtige 5e in de A-finale.

De riem voor Sacha Brous

Tijdens de ALV op 11 April reikte Jeroen Harrewijne De Riem 2021 uit aan Sacha Brous.
Hieronder een korte samenvatting van Jeroens woorden tijdens de ALV:

De Riem is een aanmoedigingsprijs voor diegene die hard traint en is bedoeld om een impuls te geven om door te gaan met de sport en uiteindelijk successen te behalen. De Riem kent een lange geschiedenis op Nautilus. Sacha wint de prijs omdat zij in 2021 de aandacht heeft getrokken in het licht van deze prijs; ze doorzettingsvermogen heeft laten zien en een enorme drive om er alles uit te halen. Nog geen twee jaar geleden ging de dispensatie in net 100%, anderhalf jaar later wordt 93% aangetikt. Er wordt 6x per week hard getraind ondanks dat school ook alle aandacht vergt. Op de ergometer is de barrière van 8minuten doorbroken, wat een 6e plaats op de NK ergometer opleverde in 2021. De jeugdwedstrijdroeiers waren er helaas niet bij tijdens de uitreiking van de Riem; er wordt hard getraind en ze moeten op tijd naar bed, aldus de coach. Sacha: Gefeliciteerd!