Wedstrijdroeien

 

Het hele jaar worden er allerlei leuke wedstrijden in heel Nederland en ook in het buitenland georganiseerd. Een goed overzicht vind je op de website van de roeibond. Een wedstrijd kan een sprint, een 2 km wedstrijd of een langebaan (4 km of meer) wedstrijd zijn. Er bestaan verschillende velden, bijvoorbeeld club of veteranen. De veteranen velden zijn ingedeeld op (gemiddelde) leeftijd met een minimum leeftijd van 27 jaar.

 

 Wedstrijdcontract

 

Ben je van plan aankomend jaar een roeiwedstrijd te starten en heb je de afgelopen jaren geen wedstrijdcontract getekend: neem dan contact op met Margreet Pointier (ledenadministratie). Het kost namelijk even tijd om dit te regelen en zonder wedstrijdcontract kan je (als roeier, maar ook als stuur!) niet ingeschreven worden.

 

Meedoen

 

Als jij jezelf of je team in wilt schrijven voor een wedstrijd, dan kun je je aanmelden bij Jeroen Delfos (wedstrijdcoördinator). Hij zal dan de inschrijving en het botentransport regelen.

 

In de e-mail kan de teamcaptain de namen van de roeiers, stuur en de gewenste boot doorgeven. Je ontvangt vervolgens van Janine een e-mail over het inschrijfgeld (botentransport wordt door Nautilus betaald) en vlak voor de wedstrijd volgt nog een e-mail met informatie over de dag en het tijdstip waarop de boot afgeriggerd en opgeladen moet worden op de botenwagen.

 

Na de wedstrijd ontvang je wederom een e-mail, maar nu met de dag en het tijdstip waarop de botenwagen terug komt met de boot, die dan weer opgeriggered en terug in de stelling gelegd moet worden.

 

Bij vragen kun je ook terecht bij Jeroen.

Wedstrijden april t/m juni 2022

Hieronder een aantal leuke wedstrijden om of zelf te starten of om je mede-Nautilianen aan te komen moedigen. Meer informatie over deze en nog meer wedstrijden kun je vinden op de website van de KNRB. Mocht je een wedstrijd willen starten, dan hoor ik het graag! Schroom ook niet me te benaderen met vragen over wedstrijden of als je graag een keer een wedstrijd wilt starten maar vragen hebt over geschikte wedstrijden en/of voorbereiding.

Wedstrijdverslagen april 2022

Skollcup (9 april)

In een combiboot met de Maas heeft Noreen de skollcup (2km op Bosbaan) gestart in 4*. Resultaat was een 2de plek.

Bosbaan voorjaarregatta (16-17 april)

Op 16 en 17 april vond de eerste nationale 2k-wedstrijd van dit seizoen plaats op de Bosbaan. Voor de jeugroeiers was dit gelijk een belangrijke wedstrijd omdat met deze wedstrijd namelijk deelname aan het NK Klein (en week later) kon worden verdiend. Voor Nautilus hebben Tijmen, Sacha en Emma deze wedstrijd gestart.

Emma (M18) wist zich tijdens de timetrial (43ste van de 43 deelnemers) helaas niet te plaatsen voor de finales/herkansingen. Sacha (M18) wist zich met een 30ste plek (van de 43 deelnemers) tijdens de timetrial net te plaatsen voor de herkansingen. In de herkansing werd zij 5de (27ste van 43 deelnemers in totaal) waardoor zij zich niet wist te plaatsen bij de beste 24 en daardoor niet mag deelnemen aan het NK Klein. Tijmen wist zich met een sterke timetrial (9de van de 28 deelnemers) te plaatsen voor de B-finale. In de B-finale werd Tijmen 2de (8ste van 28 deelnemers in totaal). Hierdoor mag Tijmen meedoen met het NK een week later.

Hollandia/NK Klein (23 en 24 april)

Na een sterke voorwedstrijd en halve finale onder lastige omstandigheden (wind tegen!), wist Tijmen een knappe 5de plek te behalen in de A-finale. Hiermee is Tijmen 5de geworden op het NK skiff voor jongens van 15 en 16 jaar oud (van de 24 deelnemers). Een erg knappe prestatie!