Wedstrijdroeien

 

Het hele jaar worden er allerlei leuke wedstrijden in heel Nederland en ook in het buitenland georganiseerd. Een goed overzicht vind je op de website van de roeibond. Een wedstrijd kan een sprint, een 2 km wedstrijd of een langebaan (4 km of meer) wedstrijd zijn. Er bestaan verschillende velden, bijvoorbeeld club of veteranen. De veteranen velden zijn ingedeeld op (gemiddelde) leeftijd met een minimum leeftijd van 27 jaar.

 

 Wedstrijdcontract

 

Ben je van plan aankomend jaar een roeiwedstrijd te starten en heb je de afgelopen jaren geen wedstrijdcontract getekend: neem dan contact op met Margreet Pointier (ledenadministratie). Het kost namelijk even tijd om dit te regelen en zonder wedstrijdcontract kan je (als roeier, maar ook als stuur!) niet ingeschreven worden.

 

Meedoen

 

Als jij jezelf of je team in wilt schrijven voor een wedstrijd, dan kun je je aanmelden bij Noreen van der Linden (wedstrijdcoördinator). Zij zal dan de inschrijving en het botentransport regelen.

 

In de e-mail kan de teamcaptain de namen van de roeiers, stuur en de gewenste boot doorgeven. Je ontvangt vervolgens van Janine een e-mail over het inschrijfgeld (botentransport wordt door Nautilus betaald) en vlak voor de wedstrijd volgt nog een e-mail met informatie over de dag en het tijdstip waarop de boot afgeriggerd en opgeladen moet worden op de botenwagen.

 

Na de wedstrijd ontvang je wederom een e-mail, maar nu met de dag en het tijdstip waarop de botenwagen terug komt met de boot, die dan weer opgeriggered en terug in de stelling gelegd moet worden.

 

Bij vragen kun je ook terecht bij Noreen.