Nautilus geeft in maart 2024 weer cursus roeien op stromend water

Ook in 2024 zetten we deze cursus weer op het programma. Veel leden van andere verenigingen willen ervaring opdoen met roeien op stromend water. Er zijn niet erg veel verenigingen die aan stromend water liggen, dus roeien op stromend water is voor hen iets bijzonders. Bovendien worden
sommige toertochten van de KNRB op stromend water gehouden en als je daaraan mee wil doen,
kan je maar beter ervaring op roeien op dergelijk water hebben.
Nautilus voldoet in overleg met de Toercommissie van de KNRB aan die vraag met een cursus
gericht op het roeien op stromend water. Dit kunnen wij doen dankzij de unieke combinatie van
onze ligging aan de rivier en de inzet van onze stuurlieden. In de afgelopen jaren heeft Nautilus 10 cursussen gegeven waaraan 237 roeiers/sters van andere verenigingen hebben meegedaan.

In het jaar 2024 zal Nautilus slechts éénmaal een cursus geven en wel in het (vroege) voorjaar. De cursus 2024 wordt gegeven op de zondagen:
17 maart
24 maart
31 maart
en duurt telkens ongeveer 3 uur. De aanvangstijd is 10:00 uur.

Plaats: Rotterdam, ons gebouw aan de Oude Plantage (Locatie info). Kosten zijn per deelnemer € 145,- incl. (digitaal) cursusboek. De aard van het water waarop wij roeien stelt eisen aan de roeivaardigheid
van de deelnemers, daarom is de cursus niet geschikt voor personen met minder dan 2 a 3 jaar roeiervaring.

Wij kunnen maximaal 27 cursisten van andere verenigingen ontvangen om hen te laten meemaken wat stromend water met je boot doet. De cursisten worden ingedeeld in wherries (3 cursisten) onder leiding van een Nautilus stuurman/vrouw. Bij het schrijven van dit bericht (6 december 2023)
heeft zich al een aantal belangstellenden gemeld. Wie het eerst komt, het eerst maalt !

Belangstellenden uit uw vereniging kunnen zich wenden tot de cursuscoördinator: Wim Balvert. Nadere informatie en inschrijfformulieren worden aansluitend toegezonden.