Nautilus geeft in april 2022 weer de cursus roeien op stromend water

Na de uitgevallen cursus in 2020 kunnen we dit jaar de cursus weer geven. Veel leden van andere verenigingen willen ervaring opdoen met roeien op stromend water. Er zijn niet erg veel verenigingen die aan stromend water liggen, dus roeien op stromend water is voor hen iets bijzonders. Bovendien worden sommige toertochten van de KNRB op stromend water gehouden en als je daaraan mee wil doen, kan je maar beter ervaring op roeien op dergelijk water hebben. Nautilus voldoet in overleg met de Toercommissie van de KNRB aan die vraag met een cursus gericht op het roeien op stromend water. Dit kunnen wij doen dankzij de unieke combinatie van onze ligging aan de rivier en de inzet van onze stuurlieden. In de afgelopen jaren heeft Nautilus 8 cursussen gegeven waaraan 187 roei(st)ers van andere verenigingen hebben meegedaan.

In het jaar 2022 zal Nautilus slechts éénmaal een cursus geven en wel in het voorjaar. De cursus 2022 wordt gegeven op de zondagen:
17 april
24 april
1 mei
en duurt telkens ongeveer 3 uur. De aanvangstijd is 10:00 uur.

Plaats: Rotterdam, ons gebouw aan de Oude Plantage. Kosten zijn per deelnemer € 125,- incl. (digitaal) cursusboek. De aard van het water waarop wij roeien stelt eisen aan de roeivaardigheid van de deelnemers, daarom is de cursus niet geschikt voor personen met minder dan 2 a 3 jaar roei- ervaring.

Wij kunnen maximaal 27 cursisten van andere verenigingen ontvangen om hen te laten meemaken wat stromend water met je boot doet. De cursisten worden ingedeeld in wherries (3 cursisten) onder leiding van een Nautilus stuurman/vrouw. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Belangstellenden uit uw vereniging kunnen zich wenden tot de cursuscoördinator: wimbalvert@xs4all.nl. Nadere informatie en inschrijfformulieren worden aansluitend toegezonden.