Nautilus geeft in maart 2023 weer cursus roeien op stromend water

Ook in 2023 zetten we deze cursus weer op het programma. Veel leden van andere verenigingen willen ervaring opdoen met roeien op stromend water. Er zijn niet erg veel verenigingen die aan stromend water liggen, dus roeien op stromend water is voor hen iets bijzonders. Bovendien worden
sommige toertochten van de KNRB op stromend water gehouden en als je daaraan mee wil doen,
kan je maar beter ervaring op roeien op dergelijk water hebben.
Nautilus voldoet in overleg met de Toercommissie van de KNRB aan die vraag met een cursus
gericht op het roeien op stromend water. Dit kunnen wij doen dankzij de unieke combinatie van
onze ligging aan de rivier en de inzet van onze stuurlieden. In de afgelopen jaren heeft Nautilus 9 cursussen gegeven waaraan 210 roeiers/sters van andere verenigingen hebben meegedaan.

In het jaar 2023 zal Nautilus slechts éénmaal een cursus geven en wel in het (vroege) voorjaar. De cursus 2023 wordt gegeven op de zondagen:
19 maart
26 maart
2 april
en duurt telkens ongeveer 3 uur. De aanvangstijd is 10:00 uur.

Plaats: Rotterdam, ons gebouw aan de Oude Plantage (Locatie info). Kosten zijn per deelnemer € 135,- incl. (digitaal) cursusboek. De aard van het water waarop wij roeien stelt eisen aan de roeivaardigheid
van de deelnemers, daarom is de cursus niet geschikt voor personen met minder dan 2 a 3 jaar roeiervaring.

Wij kunnen maximaal 27 cursisten van andere verenigingen ontvangen om hen te laten meemaken wat stromend water met je boot doet. De cursisten worden ingedeeld in wherries (3 cursisten) onder leiding van een Nautilus stuurman/vrouw. Bij het schrijven van dit bericht (2 november 2022)
heeft zich al een aantal belangstellenden gemeld. Wie het eerst komt, het eerst maalt !

Belangstellenden uit uw vereniging kunnen zich wenden tot de cursuscoördinator: Wim Balvert. Nadere informatie en inschrijfformulieren worden aansluitend toegezonden.