Marathontocht Schipluiden

Elk jaar organiseert RV Nautilus een marathon tocht. Het ene jaar is dit de tocht naar Schipluiden, het andere jaar is dit de marathontocht “Rotterdam Rond”. In 2019 wordt de Schipluidenmarathon georganiseerd.


Klik hier om de kaart te openen en bijvoorbeeld de gpx op te slaan

Dus .. heb je zin in een afwisselende tocht over stromend èn glad water? Kom dan op 14 september naar de Nautiluslocatie aan de Nieuwe Maas in Rotterdam voor de Schipluidenmarathon.

In 2020 wordt Rotterdam Rond georganiseerd (meer informatie over deze tocht vindt u hier).

De route is 51 km lang en voert over de Nieuwe Maas naar Vlaardingen waar je via 2 sluizen de Vlaardingervaart op gaat richting Schipluiden. Over de Gaag ga je via Delft en over de Delftse Schie weer terug naar Rotterdam, waar je via de Parksluizen de Nieuwe Maas weer op gaat om terug te roeien naar RV Nautilus. Voor vragen en opmerkingen kunt u zich wenden tot de marathontoercommissie.

Elke boot krijgt in principe een Nautilus stuurman/-vrouw mee, tenzij kan worden aangetoond dat een stuurman/-vrouw over voldoende stuurervaring op open en stromend water beschikt. Reddingsvesten zijn voor het gedeelte over de Nieuwe Maas verplicht. De tocht wordt geroeid in wherries en D-vieren. Het is mogelijk bij Nautilus een boot te huren, zolang de voorraad strekt.

De kosten bedragen € 17,50- per persoon (€ 22,50 per persoon indien je een boot van Nautilus huurt).

Vanaf 2019 is het gebruik van het KNRB inschrijfsysteem verplicht voor alle roeimarathons die mee tellen voor het KNRB marathonklassement. Alle roeiverenigingen die aangesloten zijn bij de KNRB hebben één of meer inlogcodes voor het KNRB inschrijfprogramma om ploegen aan te melden via KNRB. Om deelnemers in te kunnen schrijven via het KNRB inschrijfsysteem, moeten zij de Schone Sport verklaring ondertekend hebben. Binnen een vereniging wordt dit normaal gesproken gecoördineerd door de secretaris of ledenadministratie. Meer informatie vindt je hier. Inschrijven kan van 1 augustus tot 7 september. Voor vragen en opmerkingen kun je je wenden tot de marathontoercommissie.