PinkstertochtEN 2020

Inderdaad, je leest het goed: meervoud. Met die ‘EN’ willen we aangeven dat er in het pinksterweekend naast de gebruikelijke ‘driedaagse’, niet alleen meerdere dagtochten te roeien zijn, maar dat er bijvoorbeeld meerdere overnachtingsmogelijkheden, bootindelingen, vervoersmiddelen en meerdere opties zijn voor deelname (één, twee of drie dagen). EN ….. we hopen natuurlijk op veel flexibiliteit van alle deelnemers. EN veel nieuwe aanwas, vooral zij die geen drie dagen achtereen van huis weg kunnen.

Die ‘we’ zijn: Hannie, Liesbeth, Hans en John, die namens de toercommissie dit jaar deze alternatieve PinkstertochtEN willen organiseren.

Ga eens rustig zitten voor deze informatie, maar maak wel vóór 21 februari 2020 een keuze door opties te kiezen middels het Opgaveformulier Pinkstertochten. Na inventarisatie komen we in week 11 (vóór 15 mrt) met het definitieve aanbod voor de definitieve keuze. Let wel, zonder optie-opgave garanderen we niet dat je gebruik kunt maken van de voorzieningen (vervoer, overnachting, bootindeling) die we gaan treffen, afhankelijk van die opgaven. Op zaterdag 21 maart om 12.45 willen we nog een info-uurtje houden op de OP. Voor eind maart vragen we je de definitieve keuzes gemaakt te hebben.

De grootste veranderingen zijn:
* Keuze uit één, twee of drie dagen roeien, elke dag een ander ‘doorgaand’ traject, starten op zaterdag vanaf de OP een daar aankomend op maandag.
* We organiseren twee campings, géén hotels (wat je wel zelf mag doen). Wel wordt zelfs thuisslapen een optie.
* We regelen vervoer met één of twee 9 persoonsauto’s incl. bagageruimte voor vervoer naar slaapplaats (hotel in de buurt of OP) en vervoer van tenten e.d. naar volgende overnachting.
* Er wordt op twee verschíllende plaatsen gekampeerd (za-zo; zo-ma).
Geen diner na dag 1, wel gezamenlijke lunch op dag 1. Over ontbijt wordt nog nagedacht (voor kampeerders misschien bezorgd).

* Na de roeitocht zijn er ‘dankjesbijeenkomsten’.
* Het traject varieert van 30 tot 45 km (of de helft) per dag.
* Ga niet uit van een vaste bootindeling; vanwege wisselende deelnemers moeten wij alle ruimte hebben om in te delen. Bij een groot verschil in aantal deelnemers per dag, zullen we met jullie hulp zeer creatief te werk moeten gaan. Flexibiliteit en medewerking is een pré.

Het programma ziet er als volgt uit:


* Dag 1, zaterdag 30 mei: vanaf de OP naar de Hollandse IJssel richting Gouda, gezamenlijke lunch, verder naar de Meije; camping met uitgebreide borrel. Mogelijkheden met ‘onze’ auto naar hotel (zelf gereserveerd en betaald) of OP gebracht te worden. Dit is de langste roeitocht van ca. 45 km. Voor wie dit een paar halen teveel is, kunnen we de mogelijkheid creëren om ná de lunch in de boot te stappen. Geef dit aan via het Opgaveformulier Pinkstertochten.
* Dag 2, zondag 31 mei: desgewenst met auto vanaf OP, via evt. hotel naar camping aan de Meije; roeien over Meije, Grecht, Korte en Lange Linschoten naar camping bij Oudewater. Gezamenlijke borrel en mogelijkheid met ‘onze auto’ naar hotel (voor douche, maaltijd, slapen) of OP. Zelf diner regelen of warme maaltijd onderweg tijdens lunchtijd.
* Dag 3 maandag 1 juni: desgewenst met auto vanaf OP, via evt. hotel naar camping regio de Meije of Alphen. Roeien via Hollandse IJssel naar OP. Schoonmaken boten. Afsluiting met drankje/hapje.

Enkele opmerkingen hierbij:
1. Bij een keuze een enkele dag te roeien is er uiteraard een optie eigen vervoer te regelen (je door anderen laten brengen, halen).
2. Alle bagage (incl. tenten) kan in de door ons gehuurde auto (‘s) en wordt naar de volgende kampeerplaats gebracht.
3. Van een aantal deelnemers wordt een dagdeel chauffeurswerk verwacht en een halve dag roeien.
4. Je dient afgeroeid te zijn in wherry.
5. Uiteraard gaat onze voorkeur uit naar deelnemers die alle drie de dagen meeroeien.
De kosten bedragen ongeveer € 25 euro per dag voor drankje/ hapje, vervoer (overnachting en bagage) en kamperen. Niet inbegrepen is de gezamenlijke lunch op zaterdag (uiteraard alleen voor hen die zaterdag meeroeien). Kies je voor hotel, B&B of zoiets, dan zijn dat eigen extra kosten. Evenals diners, lunches op zondag en/of maandag en andere persoonlijke eet-ideeën.
Met het Opgaveformulier Pinkstertochten kun je jouw wensen doorgeven. Help ons het goed te organiseren en te plannen door al je opties vóór 21 februari te mailen naar John van Vliet of de toercommissie. Met jullie hulp krijgen we deze logistieke uitdaging voor elkaar.

Informatie kun je krijgen bij elk van deze organisatoren (via mail, telefonisch of mondeling) en of op het laatste briefingmoment op zaterdag 21 maart. De contactgegevens van de organisatoren zijn:
Liesbeth Kraaijenga, telefoonnummer: 0615902935
Hannie Visser, telefoonnummer: 0615884156
Hans Tulkens, telefoonnummer: 0655765004
John van Vliet, telefoonnummer: 0621562062