Marathontocht Rotterdam Rond

Elk jaar organiseert RV Nautilus een marathontocht. Het ene jaar is dit de tocht naar Schipluiden, het andere jaar is dit de tocht “Rotterdam Rond”. In 2018 is Rotterdam Rond (54 km) georganiseerd. Dus .. in 2020 is die tocht weer aan de beurt. Meer informatie over de marathontocht naar Schipluiden vind je hier.


Klik hier om de kaart te openen en bijvoorbeeld de gpx op te slaan

De route voert vanaf RV Nautilus (locatie Oude Plantage) over de Nieuwe Maas (binnendoor via het Haringvliet, Wijnhaven en Leuvehaven) naar de Parksluizen, en vandaar via de Delftse Schie en de Rotte, de Rottemeren, de sluis Zevenhuizerverlaat, Zevenhuizen, Nieuwerkerk a/d IJssel en de Snellesluis bij Moordrecht over de Hollandsche IJssel terug naar RV Nautilus.

Elke boot krijgt in principe een Nautilus stuurman/-vrouw mee, tenzij kan worden aangetoond dat een stuurman/-vrouw over voldoende stuurervaring op open en stromend water beschikt. Reddingsvesten zijn voor het gedeelte over de Nieuwe Maas verplicht. De tocht wordt geroeid in wherries en D-vieren. Het is mogelijk bij Nautilus een boot te huren, zolang de voorraad strekt.

De kosten bedragen € 15,00 per persoon (€ 20 indien u een boot van Nautilus huurt).

Hieronder treft u de belangrijkste informatie voor de tocht:
Aanmeldingsformulier Rotterdam Rond 2018
Vaarplan Rotterdam Rond 2018
Voorwaarden deelname Rotterdam Rond 2018

Aanmelden kan van 1 april tot 27 juni 2018.

Voor vragen en opmerkingen kunt u zich wenden tot de marathontoercommissie.