Marathontocht Rotterdam Rond

Elk jaar organiseert RV Nautilus een roeimarathon. Het ene jaar is dit “Rotterdam Rond”, het andere jaar "Schipluiden". In 2021 is "Rotterdam Rond" georganiseerd. In 2022 werd er geen marathon georganiseerd. Dit jaar zou "Schipluiden" weer aan de beurt zijn en wel op 2 september 2023. Dat staat ook de KNRB marathonkalender vermeld.

In verband met moeilijkheden om vergunning te krijgen om tijdens de Wereldhavendagen op de rivier te roeien, heeft Nautilus moeten besluiten om de marathon te verplaatsen van 2 naar 9 september. Vanwege het tij kan dan niet het rondje Schipluiden gedaan worden, maar wordt rondje Rotterdam geroeid.

Meer informatie over de Schipluidentocht vind je hier.

 


Klik hier om de kaart te openen en bijvoorbeeld de gpx op te slaan

De route is 54 km lang en voert vanaf RV Nautilus (locatie Oude Plantage) over de Nieuwe Maas (binnendoor via het Haringvliet, Wijnhaven en Leuvehaven) naar de Parksluizen, en vandaar via de Delftse Schie en de Rotte, de Rottemeren, de sluis Zevenhuizerverlaat, Zevenhuizen, Nieuwerkerk a/d IJssel en de Snellesluis bij Moordrecht over de Hollandsche IJssel terug naar RV Nautilus.

Voor meer informatie en inschrijving, zie de KNRB site

Zie ook de Routebeschrijving met route naar plek met gratis parkeren.

Zie ook het Vaarplan dat ook fysiek wordt meegegeven, evenals een routekaart.