Marathontocht Rotterdam Rond

Elk jaar organiseert RV Nautilus een roeimarathon. Het ene jaar is dit “Rotterdam Rond”, het andere jaar is dit de "Schipluidentocht". In 2019 is de "Schipluidentocht" georganiseerd. In 2020 is er geen marathontocht georganiseerd, wegens de coronamaatregelen. Dit jaar is "Rotterdam Rond" weer aan de beurt en wel op 3 juli 2021. Meer informatie over de Schipluidentocht vind je hier.


Klik hier om de kaart te openen en bijvoorbeeld de gpx op te slaan

De route is 54 km lang en voert vanaf RV Nautilus (locatie Oude Plantage) over de Nieuwe Maas (binnendoor via het Haringvliet, Wijnhaven en Leuvehaven) naar de Parksluizen, en vandaar via de Delftse Schie en de Rotte, de Rottemeren, de sluis Zevenhuizerverlaat, Zevenhuizen, Nieuwerkerk a/d IJssel en de Snellesluis bij Moordrecht over de Hollandsche IJssel terug naar RV Nautilus.

Elke boot krijgt in principe een Nautilus stuurman/-vrouw mee, tenzij kan worden aangetoond dat een stuurman/-vrouw over voldoende stuurervaring op open en stromend water beschikt. Reddingsvesten zijn voor het gedeelte over de Nieuwe Maas verplicht. De tocht wordt geroeid in wherries en D-boten. Het is mogelijk bij Nautilus een boot te huren (wherry of D4), zolang de voorraad strekt.

Inschrijven is van 8 juni tot 27 juni mogelijk via het KNRB inschrijfsysteem. Voor ploegen kan inschrijving plaatsvinden via de marathoncoördinator van hun vereniging. Roeiers die zich invididueel willen inschrijven kunnen zich bij de marathonorganisatie aanmelden via een e-mail aan de RV Nautilus Toercommissie. De marathonorganisatie zorgt dan voor inschrijving in het KNRB inschrijfsysteem. Om via dit systeem te kunnen worden ingeschreven moet een roeier eenmalig de Schone Sport verklaring hebben getekend. Meer informatie hierover vind je hier.

Naast inschrijving in het KNRB inschrijfsysteem is het noodzakelijk dat iedere roeier individueel een aanmeldingsformulier invult en ondertekent waarmee hij/zij verklaart in te stemmen met de voorwaarden voor deelname. Dit formulier vind je hier: Inschrijfformulier Rotterdam Rond 2021.

De kosten bedragen € 15,00 per persoon (hierin is o.a. een lunch inbegrepen). De kosten voor boothuur zijn € 5,00 per roeiplek.

Voor vragen en opmerkingen kun je e-mail sturen aan de RV Nautilus Toercommissie.