Haventocht 2021

Roeivereeniging Nautilus organiseert elk jaar in mei voor gasten van andere verenigingen de Haventocht. De Haventocht vindt plaats op zondag 9 mei 2021. De kosten voor de tocht bedragen € 25,- p.p. inclusief dinerbuffet na afloop. Voor deze tocht zijn zwemvesten verplicht.

Aanmelden voor deze tocht kan door het ingevulde Inschrijfformulier Haventocht 2021 te mailen naar: Atie van Treuren. De inschrijving sluit op 15 maart 2021.

Per persoon dient het aanmeldingsformulier te worden ingevuld en ondertekend. Voor deze tocht zijn altijd meer liefhebbers dan boten, we hanteren daarom een verdelingssysteem. Per vereniging kunnen maximaal 3 ervaren roeiers - die nog niet eerder deel hebben genomen - inschrijven. Bij overtekening wordt volgens systeem geloot. Ooit kom ook jij aan de beurt.

Startplaats is de Oude Plantage (Plantagelaan 3 in Rotterdam). Slechts één keer per jaar mag er bij uitzondering geroeid worden in de Rotterdamse havens. Normaliter is dat verboden. In elke boot zit een gediplomeerd Nautilus stuurman, die bovendien als gids optreedt. De begeleiding van de roeiboten wordt verzorgd door de schepen van het Rotterdamse Havenbedrijf. De route die geroeid wordt vind je hier.

Omdat op de Nieuwe Maas de invloed van eb en vloed zeer goed merkbaar is, wordt al een jaar van tevoren via Rijkswaterstaat uitgezocht wanneer het tij het gunstigste voor de tocht is. Dat houdt in: op de heenweg met de ebstroom richting zee en op de terugweg de volle vloed achter je. Tijdens de lunchpauze in Schiedam kentert het tij dus.