Home Vereniging Roeien Adres & contact Ledensectie Gastenboek

RV Nautilus >>>> Arbo Unie Bedrijfsachten Regatta

Leids Universitair Medisch Centrum winnaar 2006

De ploeg van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft de Arbo Unie bedrijfsachten Regatta 2006 op zaterdag 16 september gewonnen en ging naar huis met de Wim Hartkoorn wisselbokaal. De mixed ploeg van LUMC versloeg met behulp van de correctiefactor de winnaar van vorig jaar, Logica CMG.
Overigens was de ploeg van Logica CMG winnaar in het herenklassement en ging deze ploeg ook naar huis (net als vorig jaar!) met de blikken van de Nationale bedrijfsachten competitie. Dit is een competitie over 5 wedstrijden waarvan de Arbo Unie Regatta de finale is. In de categorie mixed won het team van Randstad de hoofdprijs in de competitie.

Het evenement was met 16 deelnemende ploegen van bedrijven iets minder goed bezocht dan vorig jaar. Het samen vallen met de Erasmus Sprints op de Kralingse Plas zal in overleg met de KNRB volgend jaar moeten worden voorkomen.
Met een stralende zon en nauwelijks wind waren de roeiomstandigheen op de Bergse Voorplas erg goed. De wedstrijd was goed te volgen vanaf het terras van watersportvereniging Aegir, waar ook de lunch, borrel en prijsuitreiking plaatsvonden. Het was een geslaagde dag in de prettige sfeer van bedrijfsroeieres onder elkaar.
Volgend jaar weer, dat is zeker!

Fotoalbum 2006

Finaletijden regatta 2006

Finale Rug# Bedrijf Tijd
Mixed 11 LUMC 03:36,1
  7 Arbo Unie 03:40,7
  10 Randstad 03:41,4
  8 Boekel de Nerée 04:03,9
       
Heren 6 Logica CMG 03:30,6
  15 Akzo 03:35,2
  2 PWC 03:39,8
  4 Royal Haskoning 03:42,8
       
       
  11 LUMC 03:36,1
    gecorrigeerd 03:27,8
       
Overall 11 LUMC 03:36,1
       

uitslagen Arbo Unie Regatta 2006
uitslagen Arbo Unie Regatta 2005

Over de bedrijfsregatta

Na een succesvolle herstart van de Arbo Unie Bedrijfsachten Regatta in 2004 willen we u wederom attent maken op deze bijzondere wedstrijd op de Bergse Voorplas in Rotterdam- Hillegersberg. Velen hebben ooit eerder meegedaan aan deze oudste Bedrijfsachten Regatta (in 2006 de 28e editie!). Vorig jaar had de regatta voor het eerst het predikaat van de Nederlandse Bedrijfsachten Kampioenschappen. Een reden te meer om vroeg te beginnen met de training voor dit bijzondere evenement.

Traditie getrouw zal er 's morgens op de derde zaterdag in september het eerste startschot klinken. Daarna zullen ploegen zich de hele dag door klaar maken voor de (staande) start. Deze Bedrijfsachten Regatta is geliefd om de gezellige en gemoedelijke sfeer in een karakteristieke ambiance. De Bergse Voorplas is gelegen in Hillegersberg, het mooiste deel van Rotterdam, omringd door bomen, riet, jachthavens, eilandjes en een pittoresk sluisje (routebeschrijving).

De wedstrijd vindt plaats op een kaarsrechte 1000m baan, waar zes ploegen naast elkaar kunnen roeien. Daardoor kan een zeer spannend competitie element worden bereikt. De ploegen roeien zowel in de ochtend- als in de middagheats. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat er alleen boordachten mee kunnen doen. Iedere acht wordt bemenst door mensen van één bedrijf. Of het roeigoden zijn uit het verleden of mensen die hun eerste prille stappen zetten op roeigebied, het belooft hoe dan ook een spetterende wedstrijd te worden.
Er wordt gestreden (bij voldoende deelname) in drie categorieën, te weten heren, dames en mixed. Aan de hand van de drie beste resultaten zal het klassement worden opgesteld, waarbij de nodige flexibiliteit voor de deelnemende ploegen is opgenomen.
Er worden door iedere ploeg minimaal twee heats gevaren. De tijden worden opgeteld en aan de hand van deze tijden worden er finales gevaren. Voor de winnaar is een schitterende wisselbokaal, vernoemd naar de oprichter van het bedrijfsachtenroeien op de Bergse Voorplas, namelijk de Wim Hartkoorn Trofee.

Roeiervaring is wel vereist, maar naast competitie speelt gezelligheid een grote rol. In de boot is het sparren tegen elkaar, maar buiten de boot is er ruime gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken of ervaringen uit te wisselen onder het genot van een hapje en drankje.

Heeft u vragen? Email naar regatta@rvnautilus.nl

wedstrijdreglement

Arbo Unie Bedrijfsregatta nu nationaal kampioenschap

De Nationale Bedrijfsachten Competitie is een initiatief van ArboUnie, Boekel De Nerée, Nautilus, Okeanos en Randstad in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB). De KNRB heeft de bedrijfsachtencompetitie in 2005 tot Nationaal Kampioenschap benoemd. Met de toekenning van de status van Nationaal Kampioenschap verwacht de KNRB deelname van bedrijfsploegen te stimuleren.
De belangrijkste reden voor dit besluit is, dat de KNRB in toenemende mate contacten met het bedrijfsleven zoekt en verenigingen wil ondersteunen bij het aangaan van sponsorrelaties met bedrijven. Voor steeds meer verenigingen blijkt een band met een of meer bedrijven een goede manier om boten te financieren of andere vormen van sponsoring aan te trekken. Voor de bedrijven is de relatie met een roeivereniging een goedkope manier om medewerkers gezamenlijk energie te laten opdoen en het bedrijf te associëren met de positieve waarden van het roeien.

De bedrijfsachtencompetitie bestaat al meer dan 25 jaar, ooit door RV Nautilus begonnen als 'de Mees en Zonen'  in Rotterdam. Een van de organisatoren van het kampioenschap is meervoudig Olympisch kampioen Ronald Florijn, werkzaam bij de ArboUnie. “Roeien heeft als sport een goede reputatie en wordt door veel bedrijven gebruikt als metafoor voor gezamenlijk presteren. De ArboUnie benadrukt daarnaast ook de goede balans tussen werk en ontspanning met haar ondersteuning van het bedrijfsroeien.”

klaar voor de start op de Bergse voorplas - Copyright Christiaan Hupkes

Ga naar boven

copyright Christiaan Hupkes